Seuraava ASTe - Korkeasti koulutettujen työelämäpäivä 22.1.2020

Satakunnan työelämätapahtumat laajenevat - tulossa kaikille avoin korkeasti koulutettujen työelämäpäivä Porin yliopistokeskuksella 22.1.2020!

Korkeasti koulutettujen työelämäpäivä tarjoaa mahdollisuuksia potentiaalisten työnantajien kohtaamiseen ja verkostoitumiseen, kehittää valmiuksia asiantuntijuudesta viestimiseen sekä lisää tietoutta erilaisista asiantuntijatyön ympäristöistä ja työllistymisen mahdollisuuksista. Päivä on suunnattu Porin yliopistokeskuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle, korkeasti koulutetuille työnhakijoille, muille korkeakouluopiskelijoille, työelämän edustajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Ohjelma:

12.00 – 12.30 Vaihtoehtona itsensä työllistäminen (auditorio 125)

Vaihtoehtoa itsensä työllistäminen avaa polkuja yrittäjyyteen. Tarjolla tietoiskuja yrittäjyydestä ja tietoa yrittäjien tukipalveluista toiminnan eri vaiheissa. Paikalla: TE-toimisto, Uusyrityskeskus Enter ja CrazyTown Pori.

Ei ennakkoilmoittautumista.

12.35 – 13.30 Speed networking -pikaverkostoituminen (August)

Speed networking on nopeatempoinen ja ohjattu matalan kynnyksen verkostoitumistapahtuma, joka luo alustan opintojen aikaiselle työelämäyhteistyölle tuomalla yhteen satakuntalaiset työelämän edustajat ja opiskelijat/työnhakijat.
Tavoitteena on tuottaa kohtaamisia, jotka johtavat toteutuvaan yhteistyöhön opintojen aikana tai työmarkkinoilla. Konsepti on ollut pidetty ja menestyksekäs!


Ilmoittautuminen tästä

13.40 – 14.10 Asiantuntijatyön mahdollisuudet julkisella ja kolmannella sektorilla (auditorio 125)

Tule kuulemaan, millaisia asiantuntijatyön ympäristöjä ovat kunta, sairaanhoitopiiri ja järjestöt. Millaista osaamista ja asiantuntemusta tarvitaan, millaisia urapolkuja ja -mahdollisuuksia rakentuu? Paikalla Porin kaupunki, Satasairaala ja Satakunnan Yhteisökeskus.

Ei ennakkoilmoittautumista.

14.15 – 15.00 Polkuja työelämässä: UCPorin alumnipaneeli (auditorio 125)

Porin yliopistokeskuksella toimivista tutkinto-ohjelmista valmistuneet asiantuntijat avaavat työuriaan ja jakavat ajatuksiaan esimerkiksi valmistumisen jälkeisestä työllistymisestä, “oman jutun” löytämisestä ja Satakunnasta korkeasti koulutettujen työssäkäyntialueena.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Panelistit:

Pauliina Tuomi

  • Tutkijatohtori – affiliaatio Tampereen yliopisto
  • FT Pauliina Tuomi on opiskellut Turun yliopistossa digitaalista kulttuuria ja väitellyt oppiaineesta vuonna 2015. Hän on työskennellyt yliopistokeskuksessa ent. Tampereen teknillisen yliopiston yksikössä vuodesta 2008, ja toimii nykyisin tutkijatohtorina Tampereen yliopistossa (parhaillaan pääosin henkilökohtaisella post doc -apurahalla)

Heidi Viljanen

  • Kansanedustaja, YTM
  • Heidi Viljanen on valmistunut 2010 Tampereen yliopiston Porin yksiköstä, pääaineenaan sosiaalityö. Suoritti tutkinnon ns. työn ohessa. Työskennellyt viimeiset vuodet päihdekuntoutuslaitoksen johtajana (Kankaanpään A-kodissa), kunnes huhtikuusta 2019 alkaen toiminut kansanedustajana

Mikael Eklöf

  • Markkinointi- ja tapahtumajohtaja – Rauman Lukko Oy
  • Koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri, valmistunut 2014 Tampereen teknillisestä yliopistosta Porin yksiköstä. Aiemmalta koulutukseltaan liiketalouden tradenomi (valmistunut 2012, SAMKista) ja tuotantotalouden insinööri (valmistunut 2011, SAMKista). Tällä hetkellä opiskelee kauppatieteiden maisterin tutkintoa Turun kauppakorkeakoulussa Porin yksikössä. Myös Rauman kaupunginvaltuutettu sekä Rauman sivistysvaliokunnan jäsen.

Marika Westergård

  • Viestinnän asiantuntija ja kouluttaja, FM – Satakunnan yhteisökeskus
  • Yhteisökeskus tarjoaa asiantuntijuutta, koordinointia ja tiloja järjestö- ja vapaaehtoistoimintaan sekä hallinnoi Yhteisötalo Otavaa Porissa. Marika on valmistunut 2016 Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmasta, pääaineenaan digitaalinen kulttuuri. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus markkinoinnista, viestinnästä ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Paneelin juontaa Riikka Lammi. Riikka on juontaja, kouluttaja, opettaja, sosionomi, yrittäjä ja järjestöosaaja. Hän on innovatiivinen innostuja, joka nauttii uusista haasteista. Satakunnan korkeakouluissa seikkaillut työn ja hyvinvoinnin opiskelija.

15.00 – 16.00 Työpaja: INKA Satakunta -projektin maksuttomat digipalvelut

Tule tutustumaan INKA Satakunta-projektin tarjoamiin maksuttomiin digipalveluihin ja löydä unelmiesi työ!

Oskar ja Microcompetencies ovat palveluja, joiden avulla selkiytät kuvaa siitä, mihin juuri sinun osaamisilla/taidoilla voit työllistyä tai voit testailla mitä osaamisia/taitoja unelmiesi ammateissa tarvitaan ja suunnitella opintojasi.

Työpajassa 22.1. klo 15-16 (luokka 112) esitellään näitä palveluja,  jotka ovat nyt maksutta käytössäsi. Jos et ehdi työpajaan, tule ala-aulaan jättämään nimesi listaan – lähetämme sinulle linkin palveluihin ja voit tutustua niihin kotona. Tulevaisuus ei tapahdu – sinä luot sitä itse!

Ei ennakkoilmoittautumista.

INKA Satakunta on ESR-projekti, jota hallinnoi Satakunnan ELY-keskus (8/2018-7/2021). Lisätietoa sari.hatanpaa@ely-keskus.fi tai www.inkasatakunta.fi

15.05 – 15.45 Teemainfo: Akateemisen työllistymisen monet väylät (auditorio 125)

Akateemisesti koulutetut ja akateemisella uralla toimivat voivat työllistää itsensä eri tavoin ja työllistyä eri sektoreille. Satakunnassa yksi suurimpia akateemisesti koulutettujen työssäkäyntipaikkoja on Porin yliopistokeskus. Akateemisesta urista ja työllistymisen väylistä puhuvat Tieteentekijöiden liitto, Satakunnan kulttuurirahasto sekä Porin yliopistokeskuksella toimivia yliopistoja.

Ei ennakkoilmoittautumista.

16.00 – 18.00 (noin) Like a pro – asiantuntijan esiintymisvalmennus (auditorio 125)

Esiintymistilanteet kuuluvat opintoihin ja työelämään lähes kaikilla aloilla ja esiintymistaidot ovat nykyisen työelämän yleistaitoja. Like a pro –esiintymiskoulutuksesta saat vinkkejä ja käytännönläheistä opetusta, joka tulee valmiuksiasi esiintyä, pitää puheenvuoroja ja toimia vaihtelevissa vuorovaikutustilanteissa. Koulutuksen kautta löydät uusia tapoja esiintyä, innostaa ja oivaltaa omaa asiantuntijuuttasi. Kouluttajana toimii FM Linnea Kotiniemi.


Ilmoittaudu tästä

Klo 12 – 16 Porin yliopistoeskuksen ala-aulassa esillä muun muassa:

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet

Mitä kaikkea vapaaehtoistyö käytännössä tarkoittaa? Millaisia mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön on Porissa ja Satakunnassa? Tule tutustumaan vapaaehtoistyöhön Porin yliopistokeskukselle 22.1.!

Porin yliopistokeskuksella järjestetään keskiviikkona 22. tammikuuta klo 12 – 18 kaikille avoin korkeasti koulutettujen työelämäpäivä. Sen aikana on mahdollista tutustua myös vapaaehtoistoiminnan eri muotoihin, sillä Klo 12 ja 16 välillä Porin yliopistokeskuksen ala-aulassa toimintaansa esittelevät useat eri toimijat.

Satasairaalan hanketoiminta

Tule tutustumaan Satasairaalan hanketoimintaan ja hanketyöntekijöihin! Paikalla seuraavat hankkeet:

–        Sataduunia

–        Leanista käytäntöön

–        Combilanssi

–        Hyvinvointianalyytikon kehittämishanke

 

Työelämäpäivän järjestää Tampereen yliopiston (Yhteiskuntatieteet/SOC) Porin yksikön ASTe – Akateeminen asiantuntijuus Satakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tueksi (ESR) –hanke.

Huom! Samana päivänä Puuvillan kauppakeskuksessa järjestetään Porin Nuorkauppakamari ry:n toimesta Satarekry-messut, joten Puuvillan alueelle keskittyy laaja uratapahtumien kokonaisuus. Lue lisää Satarekrystä ja tutustu messujen ohjelmaan osoitteessa: https://www.satarekry.fi/.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *