Aurinkoista, antoisaa ja asiapitoista: ASTe-hanke SuomiAreenassa 18.-19.7.19

ASTe-hanke esitteli toimintaansa SuomiAreenan kansalaistorilla 18.-19.7. "Tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot" -teemainen tapahtuma tarjosi hyvien keskustelujen lisäksi mielenkiintoisia kohtaamisia kävijöiden kanssa sekä verkostoitumista satakuntalaisten EU-hankkeiden kesken.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Se täyttää Porin heinäkuiset keskustakadut ja pitää sisällään keskusteluja, kansalaistorin ja monipuolista ohjeisohjelmaa. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. SuomiAreena tavoittaa lähes 70 000 kävijää ja lisäksi se televisioidaan laajasti. Vuonna 2019 teemaksi oli nimetty “Tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot”. Tapahtumassa saattoi teeman tiimoilta perehtyä myös ASTe-hankkeeseen. Se esitteli toimintaansa järjestöjen, julkisten organisaatioiden ja yritysten pisteiden muodostamalla kansalaistorilla, jossa satakuntalaiset EU-hankkeet olivat tavattavissa 18. – 19.7.

Torilta löytyivät kahden päivän aikana Tampereen yliopiston (yhteiskuntatieteet, Pori) ASTe- ja Kampus-Sote -hankkeet, Satakunnan ELY-keskuksen hallinnoima INKA – Innovatiiviset kasvupalvelut Satakunnassa –hanke, Leader Karhuseudun Ahkerasti yhdessä -hanke, Winnovan Winkkari-hanke sekä SAMK:n hyvinvointiteknologiahankkeet. Satakuntalaisten EU-hankkeiden teltta sijaitsi Etelärannassa, jossa SuomiAreena-lavan ohjelmasta vastasi torstaina yhteensopivasti koulutusteemaisella sisällöllä Opettajien ammattijärjestö OAJ. Ja tarjosihan ranta myös näkymän suoraan Puuvillassa sijaitsevaan Porin yliopistokeskukseen!

Mainos: EU-hankkeita SuomiAreenalla.
Näkymä Porin Etelärannasta. Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Kansalaistorilla oli mahdollista tutustua tarkemmin ASTe-hankkeeseen ja Porin yliopistokeskukseen sekä testata tietojaan yo-keskuksesta leikkimielisessä Kahoot!-tietokilpailussa. Tieto UCPorista ja sen opiskelijoiden asiantuntijuudesta välittyi edelleen myös muun muassa kävijöille jaettujen Säikeitä-julkaisujen välityksellä. Moni yliopisto-opinnoista kiinnostunut löysi tiensä teltalle, minkä lisäksi tavoitimme ASTe-hankkeen keskeisimpiin  kohderyhmiimme kuuluvia opiskelijoita, akateemisesti koulutettuja työnhakijoita ja sote-alan palveluntuottajia. Jaettu telttapiste tarjosi lisäksi tilaisuuden hedelmälliseen verkostoitumiseen ja kokemusten vaihtoon muiden EU-hankkeiden kanssa; se auttoi löytämään yhteisiä nimittäjiä eri kohderyhmien eteen työskentelevien työllistymistä edistävien hankkeiden välillä.

Kansalaistorin lisäksi SuomiAreena-viikko piti sisällään useita mielenkiintoisia keskusteluja, jotka linkittyivät tiiviisti hankkeen teemaan ja korostivat sen ajankohtaisuutta. Sekä hyvinvointi ja sote-palvelut että asiantuntijuus ja osaaminen työelämässä puhututtivat runsaasti ja avasivat uusia näkökulmia myös akateemisen asiantuntijuuden vahvistamiseen Satakunnan sosiaali- ja terveyspalveluissa. Hanketyön kannalta SuomiAreena-viikko toi kokemusta esittely- ja edustustyöstä ja osoitti yhteistyön merkityksen, kun usean projektin voimat yhdistämällä saatiin koottua runsas ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Hienoa, että hankekauden aikana tarjoutui mahdollisuus osallistua SuomiAreenan kaltaiseen valtakunnalliseen tapahtumaan!

Kirjoittaja:

Vilma Wiro

Projektikoordinaattori

ASTe – Akateeminen asiantuntijuus Satakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tueksi (ESR)

Tampereen yliopisto (yhteiskuntatieteet, Pori)

Porin yliopistokeskus

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *