Infoa lukuvuoden 2020-2021 toteutuksesta

DigiLust-hankkeen toinen toteutus on lukuvuonna 2020-2021. Tutustu alla olevaan tietoon hankkeesta ja hae mukaan ensi lukuvuoden toteutukseen huhtikuussa 2020. Ilmoittautumislinkki päivitetään tänne huhtikuun alkuun mennessä.

DigiLust-hanke lukuvuonna 2020-2021

Mitä:

DigiLust-hankkeen ensisijainen tavoite on vaikuttaa sekä suomenkielisten lukiolaisten että korkeakouluopiskelijoiden asenteisiin ruotsin kielen opiskeluun ja yrittää parantaa heidän intoaan opiskella ruotsia. DigiLust vastaa tähän tavoitteeseen tarjoamalla lukioiden ja korkeakoulujen ruotsin opettajille digipedagogista koulutusta, jossa opettajat kehittävät omia digipedagogisia taitojaan tekemällä innostavaa yhteistä kehittämistyötä yli koulurajojen.

Miten:

Hankkeessa osallistujat kehittävät jotain omassa opetusohjelmassaan olevaa kurssia/opintojaksoa. Kehittämistyön tueksi heille järjestetään koulutusta ja tukea. Koko hankkeen ajan keskeistä on yhteistyö lukiosta tai korkeakoulusta tulevan kollegan kanssa. Osallistujat arvioivat omaa digitaalista osaamistaan alku-ja loppukartoituksella. Kehittämistyön etenemisestä he kertovat hankkeen blogissa. Hankkeen aikana he työstävät myös oman digitaalisen portfolion.

Milloin:

Hanke kestää yhden lukuvuoden. Aloitustapaaminen on lukuvuonna 2020-2021 syyskuun alussa Tampereella, ja hanke päättyy toukokuussa 2021. Aloitustapaaminen järjestetään kasvokkain tapaamisena, mutta muut tapaamiset tapahtuvat verkossa Zoom-palvelussa.

Hankkeeseen osallistujat:

Hankkeeseen voi ilmoittautua kuka tahansa lukion, ammattikorkeakoulun tai yliopiston ruotsin opettaja. Mukaan voidaan ottaa n. 20 opettajaa. Puolet paikoista on varattu lukion opettajille ja puolet korkeakoulujen opettajille. Ilmoittautuminen avautuu huhtikuun alussa ja päättyy huhtikuun lopussa. Tieto mukaan pääsystä tulee toukokuun alkupuolella.

Resurssit:

Hankeosallistuja varaa työaikaa 80 tuntia, josta puolet (40 t) oman organisaation rahoittamaa ja puolet (40 t) hankerahoitusta. Omarahoituksella katetaan suoraan omaan opetukseen liittyvä suunnittelu ja toteutus. Hankerahoituksella kustannetaan kehittämistyöhön tarvittavat muut resurssit: yhteistyö kollegoiden kanssa (esim. kehittämistehtävien kommentointi), koulutuksiin ja ohjauksiin osallistuminen (yhteinen aloitus, Zoom-tapaamiset, loppuseminaari) ja blogitekstien kirjoittamiseen ja kommentointiin tarvittava aika.

Lisätiedot:

Tanja Tervonen

Hankekoordinaattori, Tampereen yliopisto

tanja.tervonen@tuni.fi

Taina Juurakko-Paavola

Kielikeskuksen johtaja, Tampereen yliopisto

taina.juurakko-paavola@tuni.fi

Yllä olevat tiedot myös oheisessa pdf-tiedostossa: DigiLust Infokirje lukuvuodelle 2020-2021