Fiiliskeskus mukana viettämässä Eurooppalaista 112-päivää

Fiiliskeskus oli mukana 11.2 vietettävässä Eurooppalaisessa 112-päivässä Koskikeskuksessa. Tapahtumasta kuulumisia kertoo sairaanhoitajaopiskelijamme Rebecca.

Osallistuimme Koskikeskuksen kansainväliseen 112-päivään ja vedimme siellä paineluelvytys- ja defibrilaattori pisteitä.

Pisteillä ihmiset pääsivät kokeilemaan paineluelvystä sekä defibrillaattorin käyttöä. Monelta kävijältä löytyikin jo mm. EA1-kortti entuudestaan, mutta monet kertoivat saaneensa paljon uutta tietoa muun muassa tämän hetkisestä elvytysohjeistuksesta.

Defibrillaattorin elektrodien oikeat paikat.

Monet kävijät kertoivat, että kynnys lähteä auttamaan tuntematonta ihmistä on tosi tilanteessa hieman pelottava, sillä he pelkäävät etteivät tiedä kuinka tilanteessa tulisi toimia tai jos he omalla toiminnallaan vahingoittavat autettavaa henkilöä. Tämä onkin yksi iso syy, minkä takia on tärkeää järjestää 112-päivän kaltaisia tapahtumia, joissa ihmiset pääset matalalla kynnyksellä harjoittelemaan ja testaamaan auttamistaitojaan sekä saamaan lisää tietoa hätätilanteissa toimimisesta.

Esimerkiksi eräs kävijä kertoi, että hän on aina halunnut oppia elvytyksen perusteet. Tapahtuma toimi hyvin lisämotivaattorina lähteä ensiapukurssille.

Meille sh-opiskelijoille tämä oli ihan huippu projekti, pääsimme tekemään yhteistyötä muiden paikalla olleiden yhdistysten kanssa ja saimme antaa oman panoksemme tämän tärkeän asian puolesta.

Poliisien kanssa yhdessä elvyttämässä.

T. Rebecca sh-opiskelija