Ensimmäinen päivä potilashelpparina

Potilashelppari päiväni alkoi hyvin. Löysin helposti Fiiliskeskuksen tabulan ohjeilla opiskelijoiden pukukopin ja liivit. Tays:sin sivuilta löytyi helposti alueen kartta ja ohjeet, miten tulla tiettyyn yksikköön.

Tänään hommanani oli avustaa iäkäs rouva keuhkopoliklinikalle. Rouvalla oli apuvälineenä rollaattori, joten kulkeminen oli hieman hidasta. Päivä sujui kuitenkin mukavasti jutellen ja huilasimme välillä penkillä, kun rouva hengästyi. Pääsin myös luvan kanssa rouvan polikäynnille mukaan, mikä teki päivästä mielenkiintoisemman. Käynnillä kartoitettiin rouvan yleisvointia muutamalla kyselyllä. Käynnillä otettiin valtimoverinäyte ja mitattiin keuhkojen tilavuutta spirometria-mittarilla.

Kokonaisuudessaan päivästä jäi hyvä ja tärkeä fiilis. Tuli tunne, että avullani oli todellakin merkitystä tämän rouvan sairaalakäynnin onnistumiseen. Asiakas kiitteli myös kovasti ja oli tyytyväinen, että koulumme on järjestänyt tällaisen hankkeen. Koko reissu oli asiakkaalle päivän piristys, kun pääsi ulos kotoa ja juttelemaan muillekin ihmisille kuin omalle puolisolleen 🙂

Sofia

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *