Koordinaattoriksi Fiiliskeskukseen

(Kuva: Pixabay)

Sain puhelinsoiton lomareissulleni Afrikkaan. Tuo puhelu oli valintahaastattelu koulutuskoordinaattorin tehtävään. Olin tehnyt hetken epäsäännöllistä työtä ja olin vailla vakinaista työtä. Puhelun päätyttyä olin lupautunut äitiyslomasijaiseksi Fiiliskeskukseen.

Olen työskennellyt terveydenhuoltoalan moniottelijana monessa eri tehtävässä: sairaanhoitajana leikkausosastolla, osastonhoitajana, opettajana, kehittämis- ja laatupäällikkönä sekä potilasasiamiehenä. Potilaanakin olen ollut terveydenhuollossa. Fiiliskeskukseen hyppääminen tuntui virkistävältä haasteelta, koska toiminta on aivan uutta ja kehityksen alkukaarella. Ajattelin, että pitkä kokemukseni yksityisellä terveydenhuollon tuottajalla saattaisi tuoda tehoa kehitystyöhön. Edeltäjäni on tehnyt valtavan työn pystyttäessään Fiiliskeskusta TAMK:iin ja ehtinyt raivata toiminnan alkuun mallikkaasti.

Hyppäsin siis kiivaasti liikkuvaan junaan. Nyt olen kolme viikkoa saanut ihmetellä, tutustua, ottaa selvää asioista, oppia uutta ja hahmottaa tulevia haasteita. Olemme Fiiliskeskuksessa tekemässä uudenlaista aluevaltausta. Tavoitteena on tuottaa opiskelijatyönä myytäviä palvelutuotteita ja opiskella opiskelijoiden kanssa hanketyötä. Terveys- ja sosiaalityön opiskelijalle tämän tyyppinen toiminta on ehkä uutta ja moni vierastaa bisneksen tekemisen ajatusta sairaanhoitajan tai sosionomin työssä.

Maailma on kuitenkin terveydenhuollossakin muuttumassa, joten on hyvä asennoitua siihen, että liiketalouden puolelta saamme hyvää oppia esim. sairaanhoitajan tehtävistä selviytymiseen tulevaisuuden muutoksessa. Kukapa meistä ei tarvitsisi valmiuksia erilaisten tapahtumien järjestämisessä, projektityöhön osallistumisessa tai jonkin asian markkinoimisessa. Sairaanhoitajan koulutus on erinomainen pohjakoulutus monenlaisiin tehtäviin ja julkisen terveydenhuollon rinnalla tarjotut työpaikat lisääntyvät tulevaisuudessa. Yhä enemmän siis tarvitaan myös monialaista osaamista, jota Fiiliskeskuksessakin opiskellaan. Oletko ajatellut työskenteleväsi joskus järjestön palveluksessa tai ehkä lääketeollisuudessa? Tai ehkä yksityisen lääkäriaseman tarjoamat tehtävätkin voisivat olla mielenkiintoisia.

Koska olemme uuden äärellä, haasteita piisaa. Opiskelijan on saatava mielekkäitä hankkeisiin liittyviä opiskelukokemuksia, joita teoriaopintojen pitää tukea. Meidän on kehitettävä yhdessä palvelutuotteita niiden ideasta aina myyntikuntoon saattamiseen asti.  Hankkeet, joihin osallistumme, tulee saada maaliin yhteistyössä. Lisäksi meidän tulee kyetä toteuttamaan tuottamaamme palvelua asiakkaan tarpeeseen, hyvällä asenteella, laadukkaasti ja luotettavasti.

Olemme saaneet Fiiliskeskukseen reipasta kritiikkiä, happamia vastaanottoja, nuivaa asennetta, mutta myös kannustavia sanoja ja ymmärtäväistä muminaa sekä tsemppiviestejä. Opiskelijat ovat pitäneet kokemuksesta toimia potilashelpparina ja asiakaspalaute on tästä toiminnasta ollut erinomaista. Oikea asiakaskunta ensimmäiselle palvelutuotteelle on siis löytynyt ja palvelua on toteutettu hienosti. Tässä olemme onnistuneet!

Sudenkuopat on tunnistettu ja palaute vastaanotettu. Nyt nokka kohti kehitystyötä. Tästä tulee vielä hyvä juttu!

-Tiina Runne

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *