Pop-up-tapahtuma Sampolan kirjastolla

PEF-mittari. (Kuva: Wikipedia)

Sairaanhoitajaopiskelijamme Aleksi, Essi sekä Sonja olivat Sampolan kirjastolla hyvinvointitapahtumassa edustamassa TAMKin Fiiliskeskusta.

Suunnittelimme sisältöämme muiden ständien ohjelman mukaan. Valitsimme PEF-mittauksen, koska muilla oli kattavasti muita mittauksia ja halusimme jonkunlaisen osallistavan tekijän pisteellemme. Kerroimme Fiiliskeskuksen järjestämistä palveluista mm. potilashelppari- ja omaishelpparitoiminnasta sekä fysioterapeuttien tekemistä kehonkoostumusmittauksista ja lihashuollosta. Tapahtumassa kävi kaiken ikäisiä ihmisiä ja monet olivat kiinnostuneita järjestettävistä palveluista. Niistä tuli myös paljon tarkentavia kysymyksiä. PEF-mittaukset kiinnostivat monia ja houkuttelivat ihmisiä ständin luo.

PEF-mittauksella mitataan uloshengityksen huippuvirtausnopeutta ensimmäisen sekunnin aikana. PEF-mittaus on kätevä työkalu esimerkiksi astmaatikoille hoitotasapainon seurannassa.

Muilla ständeillä oli:

• Tampereen kaupungin terveydenhoitajia
  • Sydänyhdistys, joilla oli verenpaineen mittausta
  • Diabetesyhdistys, joilla oli verensokerin mittausta
  • Arkeen voimaa
  • Oma olo- digipalvelut
  • Sammon apteekki, joka esitteli myös Anja-lääkkeenannostelijaa
  • Kalevan uintikeskus, joka esitteli liikuntapalvelujaan
  • Tampereen Seudun Omaishoitajat ry
  • Nääsville ry, jotka pitivät puristusvoimamittauksia

Ständin pitäminen oli mielenkiintoista ja antoisaa. Saimme kaikki uuden kokemuksen palveluiden mainostamisesta. Parannuskohtiakin tuli ja niitä oli hieno kuulla. Englanninkielisiä esitteitä olisi hyvä olla mukana ja jotain pientä jaettavaa, esim. kyniä tai pastilleja.

-sairaanhoitajaopiskelijat Aleksi, Essi ja Sonja