Apuvälinemessut 7.11.-9.11.2019 Tampereen Pirkkahalli

Oli mieltä avartavaa nähdä toimintaperiaatteita meille jo tuttujen laitteiden takaa. Esillä oli myös suuri valikoima erilaisia pyörätuoleja, potilassänkyjä, kävelyavustajia, sekä liikunnan harrastamista tukevia apuvälineitä.

Osallistuimme hankeopintojen yhteydessä Tampereen Pirkkahallissa pidettyihin apuvälinemessuihin. Kävimme vierailemassa messuilla 8.11.2019. Messujen teema tänä vuonna oli teknologia hoitotyössä.

Sairaanhoitajan opinnoissamme me olemme päässeet jo huomattavan paljon käyttämään erilaisia siirtonostimia, painehaavapatjoja, pyörätuoleja, sekä muita, niin potilaan kuin hoitajienkin, tekemistä helpottavia apuvälineitä. Oli mieltä avartavaa nähdä toimintaperiaatteita meille jo tuttujen laitteiden takaa. Esillä oli myös suuri valikoima erilaisia pyörätuoleja, potilassänkyjä, kävelyavustajia, sekä liikunnan harrastamista tukevia apuvälineitä. Messuilla oli myös esittelijöitä, jotka esittelivät hyvinvointiin liittyviä apuvälineitä.

Apuvälineiden lisäksi paikalla päähallissa oli erilaisia yrityksiä, sekä hoitaja-, omais- ja potilasjärjestöjä kertomassa toiminnastaan. Messuilla oli myös yrityksiä, joissa terveysalalaisia voi työskennellä esimerkiksi Validia. Mieleemme painui erityisesti Suomen Kuurosokeat ry, jossa pääsimme omakohtaisesti kokemaan millaista on elää rajoittuneen näkökentän kanssa, sekä näimme miten sokea ja kuuro kommunikoivat keskenään.

Messuilla oli yritys, mikä valmistaa painehaavapatjoja. Yritys esitteli kahta uusinta mallia painehaavapatjasta. Toinen patja oli auki, että ihmiset näkivät sisälle ja esittelijä selitti, miten painehaavapatja oikein toimii ja miten kyseinen yritys on uudistanut patjojaan. Myös tämä yritys on keksinyt uuden patja materiaalin sairaalasänkyihin, kun nykyään on geelipatjoja ja he olivat keksineet muovisen huokoisen patjan, jonka pystyy pesemään. Pääsimme myös testaamaan uutta käsidesiä, jossa ei ole alkoholia, ei hajua sekä ei kuivata käsiä.

Toisessa messuhallissa oli liikuntamaa, jossa oli esillä erilaisia liikuntamuotoja ja liikunnan apuvälineitä. Paikalla oli erilaisia sähkökäyttöisiä pyöriä joita pääsi koeajamaan, erilaisia luistelun tukemisen apuvälineitä, kelkkoja ja retkeilytarvikkeita. Lisäksi oli mahdollisuus kokeilla lajeja aina taekwondosta laserammuntaan ja sulkapalloon.

Messuilta saatiin inspiraatiota hoitotyöhön. Robotiikka tulee lisääntymään hoitotyössä tulevaisuudessa ja näitä apuvälineitä tulemme varmasti käyttämään työssämme tulevaisuudessa. Lisäksi näitä asioita on hyvä miettiä jo nyt, sillä voimme suositella erilaisia apurobotteja tuleville potilaillemme. On tärkeää muistaa, että elämä ei lopu mahdollisen vammautumisenkaan seurauksena, vaan voimme suositella ja keskustella potilaidemme kanssa erilaisista liikunnan harrastamisen mahdollisuuksista, joita apuvälinemessuilla oli esillä.

 

-Teija Vähäkuopus ja Ville Vainikainen

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *