Tasapainoilua Mummon Kammarissa

Pääpaino esityksessä oli liikunnan harrastamisen tärkeys lihaskunnon ja tasapainon ylläpitämiseksi.

Fiiliskeskukselta pyydettiin opiskelijoita pitämään lyhyt luento tasapainosta Mummon Kammarilla, Tampereen keskustassa sijaitsevassa vapaaehtoisen vanhustyön keskuksessa.

Otimme aiheeseen kaatumisen ehkäisyn näkökulman, jossa käsittelimme kaatumiselle altistavia tekijöitä sekä yleisimpiä kaatumistilanteita. Otimme esimerkiksi tilanteen, jossa vanhus lähtee yöllä villasukat jalassa WC:hen. Täten havainnoimme, kuinka monta kaatumiselle altistavaa riskitekijää näinkin arkisessa tilanteessa on, ja kuinka niitä voi välttää.

Pääpaino esityksessä oli liikunnan harrastamisen tärkeys lihaskunnon ja tasapainon ylläpitämiseksi. Tätä havainnollistimme yksinkertaisilla harjoituksilla, joita voi tehdä kotona ilman erityisiä välineitä. Korostimme erityisesti kaatumisriskin kasvavan, mikäli liikkumista ja liikuntaa välttelee kaatumispelon vuoksi.

Esityksen seuraajia oli alle kymmenen, mikä toisaalta mahdollisti aktiivisen vuorovai-kutuksen yleisön kanssa. Osallistujilta tuli runsaasti omia kommentteja, kokemuksia ja kysymyksiä läpi esityksen.

Saimme Mummon Kammarilla sekä lämpimän vastaanoton että runsaasti positiivista palautetta esityksen jälkeen. Villasukat nousivat liukkautensa takia esille luennon ai-kana, ja kiitokseksi työntekijät myös halusivat lahjoittaa parit meille molemmille!

 

-Essi Lammi ja Mikko Ollila

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *