DAY 1 in sunny Gambia

Finnish students started their student exchange in the garden of Brufut Nursery.

Aamu alkoi aikaisella herätyksellä harkkapaikkojen haun merkeissä. Kun harkkapaikat oli hankittu suuntasimme rannalle ihailemaan auringonnousua. Mutta eihän siellä rannalla kerennyt kauaa rauhassa kävellä, kun jo saatiin seuralaisia aka rantapoikia pörräämään ympärille ja tarjoamaan ties mitä palveluksia. Rannalta paluun jälkeen suuntasimme aamupalalle, aamupalatarjonta oli kattava, tosin minulle keliaakikkona tarjonta oli melko niukka. Aamupalan jälkeen tapasimme MMK:n ihmisiä hotellilla ja lähdimme kohti esikouluja.

Matka Brufutin Nehemia-esikoululle oli pitkä, kuoppainen ja hikinen. Matkasimme kelekelellä, Afrikan liikenne on hieman pelottavaa. Matkalla näimme hieman myös paikallista elämää kojuineen, joissa naiset myivät satamasta tuotua kalaa, hedelmiä ja vihanneksia. Perille päästyämme pienemmät esikoululaiset esittivät meille tervetuliaislauluja. Se sai monet meistä herkistymään. Isompien ryhmän kanssa leikimme nimileikkiä. Esikoulu vierailu oli melko lyhyt, mutta luokat tulivat tutuiksi.

Seuraavaksi suuntasimme Busumbalan MMK esikouluun. Siellä lapset odottivat meitä jo jonossa tervetuliaiskyltin kanssa. Saimme alkuun kuulla myös monta laulua, joiden jälkeen oli esittelykierroksen vuoro. Tämän jälkeen siirryimme ison puun alle tuolirinkiin eskarilaisten pulpettien ympärille ja eskarilaiset esittivät meille erinäisiä esityksiä. Saimme kuulla paljon laulua, nähdä tanssia ja kuulla mitä eskarilaiset olivat oppineet koulussa. Saimme myös itse osallistua tanssiin, kun eskarilaiset hakivat meitä taputuksen säestämänä mukaan. Lapset lauloivat hienosti suomalaisia lastenlauluja, meiltä lastenlaulut eivät luonnistuneet ihan niin hyvin.

Loppupäivä oli vapaa-aikaa syömisen ja rannalla oleilun merkeissä. Kokonaisuudessaan päivä oli henkisesti melko uuvuttava, mutta ihana kokemus. Tuli nähtyä ja kuultua paljon yhteen päivään. Itkettiin, naurettiin, laulettiin ja tanssittiin.

 

Terkuin, Noora ja Mia-Maria

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *