Monimuoto-opetus

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Monimuoto-opetus

Johtamisen ja tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa tarjottava monimuoto-opetus on sopiva yhdistelmä lähiopetusta, etäopetusta ja itsenäistä opiskelua. Monimuoto-opetuksessa hyödynnetään voimakkaasti tieto-, ja viestintätekniikan mahdollisuuksia, jolloin lähiopetuksessa voidaan enemmän keskittyä opitun syventämiseen. Yksi keskeinen käytännön hyöty opiskelijan näkökulmasta on opiskelun aika- ja paikkariippumattomuus.

Mitä monimuoto-opiskelu mahdollistaa?

 • -etäopiskelun
 • -työssäkäynnin, perhe-elämän ja opiskelun yhdistämisen
 • -joustavuuden niin ajallisesti kuin myös sijainniltaan

Monimuoto-opetuksella tutkinnon voi suorittaa niin, että lähiopetusta on joitakin päiviä kuukaudessa riippuen opiskelijan kurssi- ja suoritustapavalinnoista. Lähiopetuksessa painopiste on oppimisen varmistamisessa ja yhteisöllisissä harjoituksissa. Koska monimuoto-opetuksessa lähituntien määrä on minimoitu, on niihin osallistuminen erityisen tärkeää. Internetin käyttöön perustuva oppimisympäristö tarjoaa joustavan tavan rytmittää opiskelu muuhun ajan käyttöön. Kurssien luentotaltiointeja ja muita opetusvideoita, oppimateriaalia, harjoituksia sekä tehtäviä ja niihin liittyvää viestintää voi hyödyntää ajasta ja paikasta riippumatta.

Koulutukseen haetaan valtakunnallisen Opintopolku-sivuston kautta. Sähköinen hakulomake löytyy osoitteesta Opintopolku.fi. Hakulomake pitää lähettää 5.4.2017 klo 15.00 mennessä.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Mitä monimuoto-opiskelu tarkoittaa TTY Porissa?

 • Oppimisympäristö: Sisältää luento-, harjoitus- ja tehtävämateriaaleja, linkkejä sähköisiin oppikirjoihin ja luentotallenteisiin tai videoihin. Lisäksi oppimisympäristö on keskitetty kommunikointiväline.
 • Lähipäivät: Osa kursseista sijoitetaan lukujärjestykseen niin, että osallistuminen lähiopetuspäivään olisi mahdollisimman tehokasta. Lähipäivien määrä ja ajankohta riippuu opiskelijan kurssi- ja suoritustapavalinnoista. Lähipäivät pyritään sijoittamaan viikon loppupuolelle. Opetusta on myös iltaisin.
 • Harjoitukset: Opetusvideoiden ja luentotallenteiden myötä painopiste on monilla kursseilla siirtynyt harjoituksiin. Opiskelijat tutustuvat teoriaan itsenäisesti, jolloin lähiopetukseen jää enemmän aikaa keskustelulle ja ongelmanratkaisulle.
 • Verkkotehtävät: Verkkotehtävät jaetaan ja palautetaan sähköisen oppimisympäristön kautta. Verkkotehtäviä voidaan hyödyntää myös kurssin arvioinnin perustana perinteisen tentin sijaan.
 • Lopputyö: Diplomityö on itsenäistä työskentelyä professorin ohjaamana. Suuri osa viestinnästä tapahtuu käytännössä verkossa.
 • Sosiaalinen media: Ryhmätyöskentely mm. wiki-alustoissa, Microsoft Office 365 tai Google Docs:lla. Lisäksi kehitämme ja otamme käyttöön jatkuvasti uudenlaisia opetus- ja oppimismahdollisuuksia. Opiskelijaryhmät hyödyntävät viestinnässä sosiaalisen median ympäristöjä.
 • Tentit: Vaativat läsnäolon, mutta osalla kursseista käytetään vaihtoehtoisia arvioinnin muotoja, kuten oppimispäiväkirjaa tai harjoitustehtäviä. Yhä useammin hyödynnetään videovalvottua sähköistä tenttitilaa, jonka tietokoneilla voidaan tehdä tenttejä, kypsyysnäytteitä, välikokeita, viikkokokeita tai alkutestejä. Opiskelija voi itse varata sähköisen tentin ajankohdan ja tulevaisuudessa myös kaupungin (tällä hetkellä valittavissa Pori tai Tampere).
 • MOOC: Massive Online Open Course, kansainvälisten huippuyliopistojen avointen verkkokurssien tarjontaa hyödynnetään kursseilla oppimateriaalina.

 

eakr-logo[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1415876656193{background-color: #e9e9ea !important;}”][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]

Yhteystiedot:

TTY Pori toimii
Porin yliopistokeskuksessa,
Porin Puuvillan tiloissa.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]

Käyntiosoite:

Pohjoisranta 11 A,
28100 Pori[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]

Lisätietoja opinnoista:

Puhelin: 040 198 1720[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]

Sähköposti:

poridi (a) tut.fi[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]