Opiskelija bloggaa - "Periaatteita pitää olla!"

Käväisin tentissä. Tai jos ollaan tarkkoja, käväisin välikokeessa. Tai jos ollaan vielä tarkempia, käväisin tetapk:n välikokeessa (googlaa tetapk).  No, jos lähdetään oikein hiuksia halkomaan, en pelkästään käväissyt, vaan viivyin piikkiin asti. Siihen asti, kun valvoja sanoi tiukasti ”nyt pitää ihan oikeasti lopettaa”. Mutta jos ei ole tentissä ollut runsaaseen kymmeneen vuoteen, on ihan ymmärrettävää, ettei sieltä osaa lähteä kotiin, kun kaikki on vielä hyvin. On tuo ongelma teillekin tuttu näin pikkujouluaikaan.

En ottanut välikoetta ollenkaan kevyesti. Valmistauduin monipuolisesti lukemalla tenttikirjaa, ihmettelemällä powerpointteja ja tekemällä kertaustehtäviä Moodlessa. Tällä kurssilla en katsonut luentovideoita. Niitä ei oltu tehty Porissa. Mielestäni opiskelijallakin pitää olla periaatteita. En tiedä, mitä todennäköisyyskeisari Tanttu ja muut paikalliset sanoisivat, jos alkaisin jakaa ruutuaikaani tuosta vain tamperelaisille ja turkulaisille ja mitä näitä on. Voi olla, etteivät sanoisi mitään, mutta en voi ottaa riskiä. Pitää pystyä katsomaan itseään peilistä, kun menee nukkumaan.

Tenttikirja oli innovaatio sinänsä. Jos se sattui tippumaan lukiessa lattialle ja sen nosti sieltä uudelleen syliinsä, lukeminen alkoi aina uudelta sivulta. Sivunumero saattoi olla sama, jonka kohdalla kirja oli tippunut, mutta sisältö oli täysin uutta. Riippumatta siitä montako kertaa olit saman sivunumeron kohdalla ollut aiemmin, täysin uutta oli. Tai ei ihan aina, välillä tuli deja vu. Välikokeen lähestyessä useamminkin. Ja niiden turvin sitten kokeeseen menin.

Kokeeseen lähdön kanssa tuli kyllä kiire. Huomasin viime minuuteilla, että maailma ei kurssikavereita lukuun ottamatta tiedä tästä yhtään mitään. Oli pakko alkaa kasata keittiön pöydälle asetelmaa Facebook-kuvaa varten. Minulla on hieno sininen Bratz-penaali. Kaikki sanovat yleensä, että siellä ei ole ihan terävimpiä kyniä.  Siksi otin muutaman lainaksi tytöiltäni. Penaali sopi hienosti kuvan keskiöön. Vierelle kirjastosta lainattu laskin viime vuosituhannelta (palautan sen kyllä vielä). Tämän kaiken alta näkymään vielä tuo uusi tenttikirja, joka tarjoaa joka lukukierroksella uutta asiaa. Vanhaa, uutta, sinistä, lainattua ja jännittää kuin olisi vihille menossa. Kyllä noista aineksista päivityksen sai aikaan.

 

From Teppo with love

P.S. Onneksi laskivat pisteet väärin ja päästivät läpi.