Uusi bloggari esittäytyy - Kaikkien aikojen reissulla

Tässä juttusarjassa pääsette tutustumaan kolmen uuden opiskelijan ensimmäiseen vuoteen TTY:n Porin laitoksella, jokaisella on omanlaisensa tausta ja motivaatio opiskelun aloittamiseen. Tervetuloa mukaan!


Kaikkien aikojen reissulla

 

Minä olen Teppo Hjelt – yksinkertainen ja hyväntahtoinen keski-ikäinen mies Porista. Kotonani on rouva ja kaksi alakouluikäistä tyttöä. He ovat kaikki minua fiksumpia, joten heidän kanssaan minun kannattaa viettää mahdollisimman paljon aikaa. Siitä oppii kaikenlaista ja saa voimaa. Pidän puutarhanhoidosta. Puutarhanhoito tarkoittaa minulle maltillisia ja yksinkertaisia asioita. Ruoho leikataan mahdollisimman suorilla raidoilla ja keväällä laitetaan halpoja kukkia ruukkuihin. Kesän mittaan ruukkuja siirretään pienellä pihallamme paikasta toiseen. Sitä hommaa moni ei arvosta riittävästi. Itse asiassa en usko, että minun lisäkseni kukaan.

Yritän myös kuntoilla, mutta kehoni on tehty maanantaikappaleista. Nuorempana olin innokas kestävyysurheilija. Aloitin juoksemalla ja kun siihen en enää pystynyt, siirryin vähemmän kuormittaviin lajeihin. Ajan mittaan niistäkin tuli liian kuormittavia. Nykyään kuntoiluani voi kutsua liikuntakykyä ylläpitäväksi jumppaamiseksi. Saan siitä silti energiaa.

Olen ensimmäiseltä ammatiltani matematiikan opettaja. Sen kerron tässä, sillä se ei tule paljastumaan matematiikan kursseilla. Silti ei kannata menettää uskoaan turkulaiseen matematiikan yliopisto-opetukseen, jonka tulos olen. Ihminen unohtaa 20 vuodessa paljon. Taitaa unohtaa kaiken. Opettajan urastani Vaasassa lähihoitajien, sairaanhoitajien ja lääkelaskujen parissa minulle jäi hyvät muistot. Olen kuitenkin satakuntalainen ja halusin takaisin tänne, joten tulin takaisin tänne. Keski-ikä lähestyi ja kaipasin lisää katu-uskottavuutta­­. Hommasin itselleni kirjastotädin pätevyyden Tampereen yliopistossa. Se johti töihin Porin yliopistokeskuksen kirjastoon. Yli kymmenen vuotta minua oli varaa pitää, mutta sitten kävin liian kalliiksi. En halunnut lähteä yliopistokeskuksesta. Kukaan ei halua. Hain välittömästi TTY:n Porin yksikköön opiskelemaan.

Otin pääaineekseni ohjelmistotuotannon. Olen pariin otteeseen flirttaillut aiheen kanssa aiemminkin. Matematiikan opintojen loppusuoralla innostuin tietotekniikasta ja tarkoituksenani oli jatkaa aateekoo-opintoja, kuten silloin ennen sotia oli tapana sanoa. Pääsin kuitenkin töihin, ja jaksu loppui. Sitten sotien jälkeen kirjastotätiopinnoissani otin myös tietotekniikan kursseja ja innostuin jälleen. Pääsin taas töihin, ja jaksu loppui. Enää ei ole töitä ja olen vähän ajatellut, että tällä kertaa jaksu ei loppuisi.

Minä olen nyt uuden alussa. Jos menee hyvin, tuleva vuosi tuo minulle opintopisteitä, järkeä, osaamista ja kavereita. Jos jatkuu hyvin, seuraava vuosi tuo uuden ammatin ja uusia töitä. Minulla on paljon kirittävää, kun en ole taustaltani insinööri. Töitä on tehtävä runsaasti. Odotan, että pääsemme kaikki erilaisine taustoinemme tukemaan opinnoissa toisiamme.

Tehdään tästä kaikkien aikojen reissu! From Teppo with love.