IWBAS, KV-viikon päätösdinner

By ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijat 21.03.2019

Torstaina 21. maaliskuuta järjestimme tilaisuuden kansainvälisille opettajille KV-viikon päätökseksi. Teemana oli järvisuomi, mikä näkyi sekä menussa, että sisutuksessa ja koristelussa. Halusimme tuoda Suomen kaunista ja herkullista luontoa esille, sillä sen se ansaitseekin!

Ensimmäiset opiskelijat saapuivat catering studiolle noin puoliltapäivin. Keittiöpuolen henkilöt tulivat salipuolen henkilöitä hieman aikaisemmin, sillä menussa oli muutamia kriittisiä kohtia. Pääruoan kastike, beurre monte, oli tarkoitus kokeilla ennen varsinaista versiota (todellisuudessa tulikin niin kiire, ettei testikastiketta ehditty tekemään). Myös kuharullien koko oli tässä vaiheessa vielä arvoitus, sillä luonnontuotteena kuharullista oli mahdotonta luvata samankokoisia.

Vieraat saapuivat jo hieman ennen klo 18. Vasta silloin todellinen asiakasmäärä varmistui ja pystyimme huokaisemaan helpotuksesta. Silti heidän saapumisensa aiheutti (ainakin keittiön puolella) pientä jännitystä. Salipuolella asiakkaille jaettiin alkumaljat ja amuset. Keittiövastaavamme Miska kävi englanniksi, yllättävän rauhallisena, esittelemässä menun ja toivottamassa vieraat tervetulleiksi.

Noin klo 19 avasimme keittiön sermin ja nostimme alkuruoat asiakkaiden katsoessa, apua! Hyvin se silti meni, ja kun tilaisuus pystyttiin vihdoin julistamaan alkaneeksi myös keittiöpuolella, monien hartiat rentoutuivat. Ja siitä se sitten alkoi rullaamaan! Pelätty pääruoan nostelukin sujui mallikkaasti, vaikka jännitimme, miten kuharullat jakautuvat eri kokojen takia.

Tilaisuuden lähentyessä loppuaan ja sali tyhjenemään, keittiöpuolella aloiteltiin siivousoperaatiota. Noin klo 22 kaikki oli siivottu ja läjä väsyneitä ja tyytyväisiä opiskelijoita kerääntyi pöydän ääreen illan viimeiselle palaverille. Kaikki oli mennyt hyvin, vaikka jännitys ja stressi oli suurta. Illasta jäi käteen hyvä ja onnistunut olo. Nyt painellaan taas yhtä tilaisuutta kokeneempina kohti uusia haasteita!

Kirjoittaja ensimmäisen vuoden restonoopiskelija  Saana Kittamaa.

 

 

 

 

 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *