Pelialan ammattilaiset valitsivat Bit1 2019 -voittajat - Tampereelle sijat 1. ja 2.

Suomen paras opiskelijapeli valittiin Tampereella 7.-8.5.2019 Bit1-tapahtumassa. Kaksitoista finalistijoukkuetta oli valittu jatkoon paikallisista esikarsinnoista, PreBiteistä, joita käytiin Turussa, Helsingissä ja Tampereella huhtikuun aikana. Oulu ei järjestänyt tänä vuonna omaa PreBittiä, mutta heiltä löytyi kuitenkin kolme tiimiä lähetettäväksi loppukilpailuun. Tapahtuman aikana tuomarit antoivat palautetta tiimityöstä, pelin kehitysvaiheista ja pitchauksesta.

Bit1 tuomaristo koostui kovista ammattilaisnimistä: Kalle Kaivola (partner, Sisu Game Ventures), Mariina Hallikainen (CEO, Colossal Order), Juha Huhtakallio (General Manager, Game publisher and Funder, PlayStack Finland), Antti Ikäläinen (Operations Manager, Traplight) ja Teemu Närhi (CEO, Fingersoft)

Voittajaksi valittiin Bit1-kilpailussa vuonna 2019 on tamperelaisopiskelijoiden tiimi Sockman, pelillään Sockman. Tuomaristo kiitteli voittajaa hyvästä pelistä, jossa on hauska taustatarina karanneesta sukasta. Pelin laatu oli hyvä, ohjattavuus erinomainen. Tuomaristosta tuntui, että tiimi toimi hyvin yhdessä ja oli vastaanottavainen palautteelle.

Toisen sijan kisassa sai myöskin tamperelainen tiimi Wheel, Snipe & Celly jääkiekkoaiheisella bilepelillään Puck Buddies. Yleisö äänesti saman pelin suosikikseen. Kolmannen sijan saavutti helsinkiläinen tiimi Erden pelillään Erden. Tuomaristo kehui peliä kauniiksi ja kunnianhimoiseksi.

Voittajat pääsevät Games Factory Talentsin ja Osaamisen pelimerkit -hankkeen sponsoroimina Finnish Game Dayhin ja White Nights -konferenssiin Pietariin kesäkuussa. Voittaja pääsee myös tapaamaan kansainvälisen pelijulkaisijan PlayStackin johtoa Helsingissä.

Bit1 on osa Osaamisen pelimerkit -hanketta, jota rahoittavat Hämeen ELY-keskus (ESR) ja 6Aika.

Lisätietoa tapahtumasta https://www.bit1.fi
Lisätietoa hankkeesta https://pelimerkit.metropolia.fi