Valmistuvien juhlaa

Juhlaliputus

Tänään vietettiin vuoden toista valmistumisjuhlaa.

Ohjelmassa oli Tšaikovskin musiikin lisäksi juhlapuheet niin johtaja Päivi Myllykankaalta (Tampere3), rehtori Markku Lahtiselta kuin valmistuneelta opiskelijalta, Marko Simunaniemeltä.

Todistusten ja stipendien jakotilaisuudessa sain saatella matkaan tuoreet tradenomit tietojenkäsittelyn koulutuksesta sekä tradenomit (ylempi AMK) tietojärjestelmäosaamisen koulutuksesta seuraavin saatesanoin:

Juhlaliputus
Juhlaliputus

Hyvät vastavalmistuneet

Tänään tiedät vieneesi jotakin päätökseen. Teillä valmistuvilla on ollut tavoite, olette tehneet työtä ja nyt käsillä on tulos.

Tänään kannattaa pysähtyä miettimään, että mitäs sitä tulikaan tehtyä. Muistella niitä erityisen hyviä tai mukavia hetkiä, mutta myös niitä mahdollisia vastoinkäymisiä ja heikkoja hetkiä, jotka ovat tulleet selätetyiksi. Lopussahan se kiitos seisoo ja aika kultaa muistot. Toivon, että voitte muistella lämmöllä Tamkissa viettämäänne aikaa.

Oppiminen on matka epämukavuusalueelle. Se on itsensä haastamista, väsymystä, onnistumisia, pettymyksiä, etappeja ja saavutuksia. Se on kasvamista, uusien asioiden omaksumista, tiedon vastaanottamista ja sen kyseenalaistamista. Tämän matkan jokainen teistä on kulkenut. Oppiminen on taito, jota voi harjoitella loputtomiin. Teillä se taito nyt on ja sitä kannattaa edelleen harjoittaa.

Mihin ikänä matkanne tämän jälkeen jatkuukaan, taittakaa sitä uteliaana. Tarttukaa mahdollisuuksiin, uskaltakaa epäonnistua ja onnistua. Kokeilkaa siipiänne, olkaa rohkeita!

Te olette tulevaisuuden tekijöitä. Tarttukaa haasteeseen, sillä teillä on tarvittavaa osaamista!

Maailma on teitä varten! Kaikkea hyvää matkaan!

Mira Grönvall
Koulutuspäällikkö