Tampereen parhaat opiskelukahvilat

Tampereelta löytyy paljon erilaisia kahviloita.
Tampereelta löytyy paljon erilaisia kahviloita.

Yliopiston tarjoamien laajojen opiskelutilojen lisäksi Tampereelta löytyy lukuisia opiskeluun soveltuvia kahviloita.

Minusta on ihanaa opiskella hyvän kahvikupin tai teen ääressä. Kahviloissa opiskeleminen tarjoaa esimerkiksi mukavaa vaihtelua opiskeluympäristölle. Useimmissa kahviloissa saa hyödynnettyä opiskelija-alennuksia opiskelijakortilla. Tässä postauksessa olen listannut omasta mielestä Tampereen parhaita opiskeluun soveltuvia kahviloita. Tampereen parhaissa opiskelukahviloissa yhdistyy niiden erinomainen ja keskeinen sijainti, tilavat työskentelymahdollisuudet, toimiva nettiyhteys ja mahdollisuus käyttää pistorasioita sähköisten työskentelyvälineiden lataamista varten.

Näkymä Koskipuistosta kohti Hämeenkatua, jonka läheisyydessä sijaitsee Tampereen parhaat opiskelukahvilat.

Puisto

Puisto on eloisa ja erittäin tilava kahvila Tampereen keskeisellä sijainnilla Koskipuistossa. Tämä kahvila on yksi henkilökohtaisista suosikeistani, sillä sieltä löytyy aina tilaa opiskeluun, useimmista pöydistä löytyy mahdollisuus käyttää pistorasioita ja kahvilalla on hyvin laajat aukioloajat. Puisto sopii sen keskeisen sijainnin ja tilavan koon ansiosta erittäin hyvin esimerkiksi ryhmätöiden tekoon. Puistosta löytyy ilmainen ja toimiva nettiyhteys. 

Koskipuistossa sijaitsevassa Puisto kahvilassa on paljon tilaa työskentelylle.
Puisto.

Cafe Aitoleipä

Cafe Aitoleipä sijaitsee keskustorilla. Kahvila on todella kaunis ja viihtyisä, ja se tarjoaa herkullisten leivonnaisten lisäksi myös esimerkiksi aamiaista. Kahvilasta löytyy toimiva nettiyhteys ja opiskelija-alennukset. Cafe Aitoleipä on etenkin aamupäivisin hyvin rauhallinen kahvila. Kesäisin on mahdollista istua myös ulkona. Myös Cafe Aitoleivässä on tilavien pöytien ansiosta mahdollista työskennellä esimerkiksi isommalla porukalla. 

Cafe Aitoleipä on valoisa ja moderni kahvila Tampereen ytimessä keskustorilla. Kahvilassa on suuret ikkunat ja kaunis sisustus.
Cafe Aitoleipä.

Fazer Cafe

Fazer Cafe sijaitsee keskustassa Hämeenkadulla. Fazer Cafe on valoisa ja tilava kahvila, josta on opiskelun lisäksi ihanaa seurata Hämeenkadun vilinää. Useimpien pöytien läheisyydestä löytyy pistorasioita, joten kahvilassa voi viettää pitkiäkin aikoja opiskellen. Kahvilassa on opiskelija-alennus -10%.

Näkymä Fazer Cafen sisätiloista ja kahvilan tiskistä, jossa myydään esimerkiksi croissanteja ja muita herkkuja.
Fazer Cafe.

Kaffila

Kaffila on pieni ja tunnelmallinen kahvila Aleksis Kiven kadulla, keskustorin välittömässä läheisyydessä. Tämä kahvila ei välttämättä ole paras vaihtoehto ryhmätöiden tekemiselle sen pienen koon takia, mutta kahvila tarjoaa mielestäni parhaat ominaisuudet esimerkiksi lukemiselle tai kevyemmälle työskentelylle, kuten esimerkiksi muistiinpanojen tekemiselle. Mikäli muistiinpanoja haluaa tehdä tietokoneella, on tietokone hyvä olla ladattuna, sillä pistorasioita on kahvilassa vain muutamia. Kaffilasta ei saa opiskelija-alennuksia, mutta omasta mielestäni siellä on paras tuotevalikoima ja äärettömän mukava henkilökunta. 

Kaffila on kooltaan pieni, mutta tarjoaa laajan valikoiman herkullisia kahveja ja leivoksia.
Kaffila.

Lopuksi

Itselleni kahvilassa opiskelu ja työskenteleminen tarjoaa rutiininomaisen arjen keskelle pientä luksusta. Muita opiskeluun soveltuvia kahviloita joissa käyn silloin tällöin ovat muun muassa Cafe Aamurusko Tammelassa ja Esporessohouset Hämeenkadulla ja Ratinan kauppakeskuksessa. Cafe Aamurusko sopii erittäin hyvin aamuvirkun työrytmiin, sillä kahvila avautuu arkipäivisin jo kello 6.30. Lisäksi Espressohouset ovat varmoja valintoja, sillä niistä löytyy lähes aina tilaa opiskelulle. Myös näistä edellämainituista kahviloista saa -10% opiskelija-alennuksen. 

– Iina

 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *