Opiskelija bloggaa: Matematiikkaunia ja sielun läpätystä

Opiskelu on siis alkanut, itse asiassa jo kohtuu hyvässä vauhdissa, kaiketi 😊. Ensimmäisen infoviikon jälkeen tuntui siltä, että vaikka suunnitelma ja suuntaus piti olla melko selkeä, joutuikin sen HOPS’in kanssa taiteilemaan ihan jokusen kerran! Lisäksi piti vielä käydä läpi keskusteluja aiemman koulutuksen hyväksi lukemisesta ja odottelemaan (minulle hyvin vaikeaa 😃 ) kunnes Minna B ehtii minun anomuksiini asti. Niitä kun oli niin kovin käsittelyssä. Kannatti odottaa, jotain hyötyä vanhasta opinahjosta tuli saatua.

Kauhuissani katselin lukujärjestystäni alussa, kun päivät ollaan kuitenkin duunissa ja illalla sitten koulussa. Ja jossain välissä piti huoltaa perhettä. Kaikki on kuitenkin mennyt yllättävän helposti! Ensimmäisen 3,5h matematiikan tunnin jälkeen näin seuraavana yönä vain lukuja ja laskelmia unissani… jotain kauhukuvia varmaan… mutta kun aloitin niiden harjoittelun kotona, olen yllättäen päässyt siihenkin moodiin taas kiinni, vaikka työtä vaatiikin. Ensimmäinen koekin meni ihan mukavasti, hyvä minä!

Matti Monnosen luennot Tietoturvan johtamisesta saavat suorastaan sielun läpättämään, aihe on hyvin mielenkiintoinen ja ajankohtainen, osuu työhöni! Innoissani alan pakertaa harjoitustöitä 😊.  Muitakin oppiaineita on ja voin sanoa, etten taida olla väärässä paikassa ollenkaan oppia hakemassa.

Katsellessani face-ryhmiemme kuvia ja kirjoituksia, lukiessani wa-viestejä, olen päätynyt siihen tulokseen, että joko otan liian rennosti tai alue on minulle mielenkiintoinen tai sitten toiset ottavat tämän ihan tosissaan 😊. Hyvä niin!

Luokkatovereista on tässä opiskelussa suurta apua, sillä aina ei pääse luennoille, aina ei ymmärrä kotitehtäviä tai muuten vain paineistuu. Nämä ympärillä olevat kollegat auttavat pyyteettömästi, kiitos siitä kaikille teille 😊 

 Takaisin leipätyön pariin! Nähdään ensi kerralla!

 Marika RistolainenMarika