Virtual Writers´ Room -seminaari 8.3.2019

Virtual Writers´ Room -hanke järjesti perjantaina 8.3.2019 ensimmäisen käsikirjoitusseminaarinsa Tampereen tarinatehtaassa (Rullaamo, Finlaysoninkuja 6). Maksuton tapahtuma kuului Tampereen elokuvajuhlien Script Tampere -tapahtumaan.

 

Tapahtumassa käsikirjoittajat Jari Olavi Rantala (TV-sarja Karppi) ja Miira Karhula (Aallonmurtaja) keskustelivat sarjojen käsikirjoittamisesta ja valottivat työprosessejaan.

Iltapäivällä keskusteltiin TV-sarjojen ryhmäkäsikirjoittamisesta. Mukana olivat mm. pääkirjoittaja Laura Suhonen (Koukussa) sekä jaksokirjoittajat Paula Mononen (Sorjonen) ja Juha Karvanen (Roba).

VWR-seminaarissa esiintyvät Laura Suhonen ja Jari Olavi Rantala vierailivat myös Ylen Tähtihetki-lähetyksessä kertomassa TV-sarjojen käsikirjoittamisesta. Linkki haastatteluun: https://areena.yle.fi/1-50083032?autoplay=true

TAMKin ja Metropolian yhteinen VWR-hanke kehittää ryhmäkäsikirjoittamisen uusia muotoja ja online-työympäristöjen käyttöä. Työtapoja oppimassa ja kehittämässä on myös kahdeksan käsikirjoittajaa, joiden yhteistyön tuloksia pyritään viemään tuotantoon asti.

Hankkeen keskeisiä vetureita ovat käsikirjoituksen lehtorit Timo Lehti (Metropolia) ja Teppo Nuutinen (TAMK). Tänä vuonna käynnistyneen hankkeen yhteistyöverkostossa ovat mukana myös  mm. Film TampereSunklo ry ja Yle Draama.

Script Tampereen ohjelma: https://tamperefilmfestival.fi/tapahtumat/script-tampere-2019/