Android - ohjelmointia TIKOssa

Kirjoittaja: Atte Mäkelä (ohjelmistotuotanto)

Ohjelmistotuotannon opintopolussa opiskellaan mobiiliohjelmointia kaikille yleisimmille alustoille kuten Android, iOS ja Windows Phone. Opintojaksoilla opiskellaan käytännönläheisesti tekemällä mobiiliprojekti itsenäisesti tai pienissä ryhmissä. Projektit asetetaan julkisesti saataville eri kauppapaikkoihin (esim. Microsoft Marketplace tai Google Play)

Keväällä 2013 ohjelmistotuotannon toisen vuoden opiskelijat opiskelivat Android – ohjelmointia Mobiiliohjelmointi 1 – opintojaksolla. Opintojaksolla kävimme läpi ensin Android-ohjelmoinnin tärkeimmät ominaisuudet, jonka jälkeen kukin keskittyi omaan projektiinsa. Itse opintojakso oli melko työläs, harjoituksia oli runsaasti ja projektissa riitti tekemistä.

Valitsin projektiaiheeksi Finnkino – sovelluksen, jonka avulla käyttäjä voi hakea Finnkinon elokuvista tietoa mobiililaitteelleen. Käyttäjä voi esimerkiksi selata eri elokuvien näytösaikoja, katsoa trailereita ja saada lisätietoja elokuvista. Sovellus on saatavilla Google Play – palvelussa ja se keräsi muutaman kuukauden aikana jopa tuhansia käyttäjiä.

Seuraavassa kuvaruutukaappauksia ohjelmastani:

1 2 3 4 5
Sovellus ohjelmointiin Java-kielellä käyttäen Android SDK:ta ja Eclipsen ohjelmointiympäristöä. Finnkino-elokuvatiedot haettiin asynkronisena http-pyyntönä palvelimelta XML-muodossa ja tiedot sijoitettiin tämän jälkeen käyttöliittymäkontrolleihin.

Kuvassa käytetty ohjelmointiympäristö:

eclipse

Myös muut opiskelijat saivat hienoja töitä aikaan, tässä lista kaikista projekteista:

Opintojakso oli antoisa ja herätti lisää kiinnostusta mobiiliohjelmointiin!

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *