Peliala palkittiin kansainvälistymispalkinnolla

Finpron tiedotti 9.2.2012, että Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt kansainvälistymispalkinnot pinnoituslaitevalmistaja Beneqille, louhintaprosesseihin erikoistuneelle Normetille ja maamme pelialan osaajille.

”Suomen peliklusterin saaman palkinnon vastaanottivat Suomen pelinkehittäjät ry, IGDA-järjestö ja Suomen pelialan keskus Neogames.

Suomen nopeasti kasvava peliala on taloudellisesti Suomen merkittävin kulttuurivientiala, joka tuottaa kansainvälisiä huipputuotteita ja menestystarinoita. Suomalaisten pelialan yritysten markkina muodostuu yli 90-prosenttisesti Yhdysvalloista ja Länsi-Euroopasta. Alan ytimessä ovat pelejä kehittävät ja pelipalveluja tarjoavat yritykset. Pelialalla työskentelee Suomessa noin 1300 henkilöä. Alalla toimivan 70 yrityksen liikevaihto oli yli165 miljoonaa euroa vuonna 2011 ja toimiala on Pohjoismaiden suurin.

Tunnustuspalkinnot jaettiin nyt 44. kerran. Palkinnon tavoitteena on edistää yritysten toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä parantaa niiden kykyä kehittää uusia toimintamalleja.

Halonen valitsi palkinnon saajat suomalaisyritysten vientiä edistävän Finpro-järjestön ehdotusten pohjalta.”

Tamkin Tiko on tiedostanut pelialan kasvun ja kouluttaa jatkossa entistä vahvemmin uusia osaajia pelituotannon painopistealueellaan.

Pelituotannon opintoihin kuuluu mm. pelisuunnittelua, ohjelmointia, grafiikkaa (2D ja 3D peligrafiikka ja animaatio), pelibisnestä sekä peliprojekteja. Opinnot on jaettu kolmeen suurempaan opintokokonaisuuteen: Selainpelit, mobiilipelit ja konsolipelit. Opiskelijoita kannustetaan mm. yhteistyöprojekteihin alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Lisätietoa pelikoulutuksesta löydät osoitteesta www.pelikoulutus.fi

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *