Tikoharjoittelijan päiväkirja, osa 2.

No hei.

Täällä sitä ollaan taas, onko tämä nyt sitten viides viikko tikoharjoittelijana. Aika nopeaan muuten aika menee, huh! Viime viikot menivät tikolaisten ohjelmoinnin tentin ympärillä, ja tulokset ovat ilmeisesti vähintään siedettävät. Toivottavasti ainakin jokunen tikolainen pääsi meidän avullamme tentistä läpi ja vähintään tuplamäärä sai paremman arvosanan, pitääpä kysellä asiasta. Toisaalta uusintatentit lähestyvät tässä samalla, joten kertaamista riittänee niillä onnettomilla, jotka eivät ensimmäisestä kerrasta selvinneet. Mutta sitä vartenhan me täällä, ainakin tällä hetkellä, ollaan.

Viime viikon agendalla tikolaisilla oli myös englannin tunnit, joilla tutustuttiin peliprojektin tai -idean pitchaamiseen eli pikaiseen myyntipuheen pitämiseen. Itse osallistuin tuntien pitoon siinä määrin, että arvioin opiskelijoiden tekemiä pitchejä ja esitin omat tyylinäytteeni. Lähtökohta pitcheissä oli edetä ensin 5 sekunnin yhdestä mainoslauseesta 30 sekunnin lyhyen kuvauksen kautta 5 minuutin
mittaiseen sangen kattavaan esitykseen. 5 minuutin esityksiin ei vielä viime viikolla päästy, mutta viiden ja kolmenkymmenen sekunnin pitchit olivat osa vallan loistavia ja loputkin vähintään hyviä. Hyvänä lisänä tunneilla aloitettiin pitchaaminen henkilökohtaisesti omasta suosikkielokuvasta, omat 5 sekunnin pitchini menivät jotakuinkin: ”Ballet horrible” ja ”The original Black Swan”.

Tällä viikolla agendalla on ainakin keskiviikkoinen tikopäivä, jossa mekin käymme vähän rupattelemassa toimenkuvastamme ja itsestämme. Myös tikolaiset itse pääsevät luonnollisesti esittäytymään paikan päällä, ja he ovatkin ilmeisesti valmistaneet jonkinmoisen esityksen. Jännä nähdä. Tapahtuma on tilassa A3-27 (tietoverkkoluokkien lähellä oleva auditoria) kymmeneltä keskiviikkona. Kannattaa tulla tarkastamaan jos on mahdollisuus!

Muissa uutisissa tikolaisilla alkaa pikkuhiljaa olla edessään JGame-ohjelmointi opinnoissaan, joten pääsemmepä mekin Tanelin kanssa kohta osallistumaan siihen hommaan. Pidämmepä muuten aiheesta ensi maanantaina valmentajille pienen koulutuksen/esitelmänkin.

Päätimme viime viikolla opettajien kanssa ohjausryhmässä, että perustamme kevään projekteja varten FAQ-sivuston, jossa oleva tieto on aina ehdottomasti totta. Tämä tulee löytymään jostain urlista, jonka voin myöhemmin lisätä vaikkapa tähän: [url]

Ainiin, ja käykääpä tarkistamassa www.facebook.com/tikosaviors. Tykkääjiä mahtuu vielä! Näillä mennään, palataan kun asiaa taas on:)
.olli

ps. Black Swan ja Repulsion

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *