Kurkistuksia kursseille tai vauhdikkaasti väylään

Ilmakuva TAMKin alueesta
Kuva: Marko Kallio / Skyfox

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) tarjoaa mahdollisuuksia kurkistaa sisälle tekniikkaan. Saat käsitystä TAMKin tekniikan opinnoista, vaikka et olisikaan vielä hakeutunut varsinaisiin tekniikan alan tutkinto-opintoihin.

Etsi omaa juttuasi

Toisen asteen opiskelijalla on yhä enemmän mahdollisuuksia tutustua niin tekniikan alaan kuin muihinkin aloihin omien opintojen aikana. Toisen asteen opiskelijan on mahdollista suorittaa korkeakouluopintoja jo etukäteen.

Voit tutustua tekniikan alaan ja koulutuksiin omatoimisesti joko Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisillä Opetusta ja tapahtumia toiselle asteelle -nettisivuilla tai kootusti Tervetuloa ammattikorkeakouluun -sivustolla, jonne on kerätty tietoa sekä opiskelijoiden että ohjaajien näkökulmasta.

Tampereen ammattikorkeakoulussa on jo useiden vuosien ajan järjestetty avoimien ovien Jatkoon!-tapahtuma,  jossa TAMKin eri alojen lähettiläät ja toimijat esittelevät tutkintoja sekä TAMKin muuta toimintaa hakijoille. Pandemiarajoitusten löyhentyessä päästään nyt toivottavasti järjestämään Jatkoon!-tapahtuman lisäksi muitakin tutustumismahdollisuuksia TAMKin hienoihin oppimisympäristöihin paikan päälle.

Kursseille kurkistamaan

Tutustumisvierailujen lisäksi toisen asteen opiskelijat pääsevät kurkistamaan TAMKin opintojaksoille. Kurkistuskurssit ovat tarjolla sekä Korota-tarjottimen sekä avoimen AMKin kautta. Tekniikan alalta erityisesti ohjelmointi- ja laboratoriokurssit ovat olleet suosittuja. Kurssit antavat uutta ja erilaista osaamista kuin toisen asteen opinnot. Kurssit voidaan myöhemmin hyväksilukea tulevissa korkeakouluopinnoissa.

Väylän kautta AMK-opintoihin

TAMK on sopinut usean toisen asteen toimijan kanssa väyläopiskelusta. Kun toisen asteen opiskelija suorittaa omien opintojensa lomassa ennalta sovitun määrän AMK-opintoja, hän voi toiselta asteelta valmistuttuaan hakeutua suoraan TAMKin tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Näin opiskelija voi etukäteen vahvistaa menestymistään korkeakouluopinnoissa, ja samalla hänen kokonaisopiskeluaikansa ammattikorkeakoulussa lyhenee.

AMK-väyliä on rakennettu useaan tutkinto-ohjelmaan, ja niitä suunnitellaan paraikaa lisää. Toisen asteen yhteistyötä on tehty sekä Pirkanmaalla että sen ulkopuolella.

Tervetuloa TAMKiin

Tervetuloa tutustumaan tekniikan alan opintoihin osallistumalla Jatkoon!-tapahtumaan ja suorittamalla alan opintoja etukäteen avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Seuraava Jatkoon! -tapahtuma pidetään TAMKissa 9.12.2021. Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo käynnissä sivulla events.tuni.fi/jatkoon/.

Linkit

Jatkoon!-päivät korkeakouluun hakemista suunnitteleville. 2021. Tampereen ammattikorkeakoulu. Viitattu: 14.9.2021.

 

Teksti:
Anja Salo, lehtori, TAMK pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *