Viikko matkassani: opiskelijan arkea

Opiskelijan arki voi mietityttää etenkin silloin, kun pohtii vaihtoehtoja omaan tulevaisuuteensa. Millaista olisi olla korkeakouluopiskelija? Seuraavaksi kerronkin, millaista arki minulla on opiskelijana Tampereen yliopistossa. (Juonipaljastus: onnellista ja hyvää.)

Maanantai

Opiskeluviikkoni alkaa usein lempeästi. Niinpä maanantaisin herään aikaisin ja vietän hitaan aamun: juon kahvia ja sipsuttelen villasukissa. Kun tuntuu, että olen valmis opiskelemaan, avaan koneen ja opiskelen aamupäivän kotona. Tällä viikolla se tarkoittaa kirjan lukemista ja muistiinpanojen tekemistä. Ensi viikolla on tentti, ja se vähän jännittää.

Puolenpäivän aikaan menen muutamaksi tunniksi töihin, pidän ikäihmiselle seuraa ja autan arjessa kerran viikossa. Käymme pitkällä kävelyllä ja kaupassa sekä juttelemme maailmasta. Kun vuoro loppuu,  haen kaupasta eväät ja menen hetkeksi yliopistolle opiskelemaan.

Puoli viideltä menen kaverin kanssa sovitulle SportUnin kahvakuulatunnille. Kahvakuulatunti on ulkona, se on ihanaa. Lisäksi tunnin jälkeen odottaa sauna, ah. Saunomme aina pitkään ja pulisemme. Niin tänäänkin.

Tiistai

Tiistai-aamuisin on tällä hetkellä viikkoni ainut luento. Se pidetään etänä, joten voin olla kotona. Luento kestää kolme tuntia, yhdeksästä kahteentoista. Teen aina käsitöitä samalla, jotta keskittyminen on helpompaa. Luennon ja lounaan jälkeen jatkan itsenäistä opiskelua. Tänään vuorossa on myös opiskelijalähettiläiden Zoom-kahvihetki. Tuntuu kivalta jutella toisille opiskelijoille ja vaihtaa ajatuksia. Lisäksi luen vielä tulevaan tenttiin.

Illalla tuntuu jo, että olen ollut koko päivän koneella. Menen ulos kävelylle haukkamaan happea ja vietän rennon illan kotosalla.

Upea Tampere ilta-auringossa.

Keskiviikko

Keskiviikkoisin kalenterini on tyhjä, joten tykkään mennä yliopistolle opiskelemaan kaverini kanssa. Suositus on edelleen, että opiskelu hoidettaisiin mahdollisuuksien mukaan etänä, mutta minä tarvitsen yliopistoa ja maisemanvaihdosta, joten menen.

Menen aikaisin aamulla ja valitsen hiljaisemman opiskelutilan. Tuntuu turvalliselta ja tutulta olla yliopistolla, vaikka maskia pitääkin käyttää. Keskittyminen on helpompaa ja tunnen, että saisin vähän enemmän aikaan.

Opiskelua: tänään vuorossa ”Ageing in society”-kirja.

Illalla on tanssitunti. Se ei ole tällä kertaa yliopiston SportUnin, vaikka sekin tarjoaa tiettyjä tanssitunteja.  Tanssi on ihanaa ja fiilis aina tunnin jälkeen kepeä. Koreografia alkaa mennä lihasmuistiin viimein. Kävelen kotiin pimeässä syysillassa ja ihailen maisemia.

Torstai

Torstaina opiskelen jälleen kotona. Ehdimme pulahtaa myös aamu-uinnilla poikakaverin kanssa. Kylmää! Otsikkokuvan maisema on muuten tältä uinnilta, eikö ole mieletön?

Minulla on usein joitain menoja kaupungilla, joten nämä päivät ovat repaleisia. Yleensä käyn aamulenkillä ja aloitan hommat sen jälkeen. Torstaisin on myös hyvä hoitaa sähköposteja ja muita odottavia hommia.  Illalla sisko tulee kahville, on kiva nähdä ja hänen kanssaan syntyy aina uusia ideoita.

Perjantai

Perjantaisin tykkään käydä uimassa Kalevan uimahallissa. Erityisesti tykkään maauimalasta, mutta se ei ole enää auki nyt lokakuussa. Joskus menen poikakaverin kanssa yliopistolle opiskelemaan, joskus opiskelen kotona. Perjantaisin on aina hauska tunnelma, oli päivä millainen tahansa. Lopetan kouluhommat vähän aikaisemmin tänään.

Viikonloppu

Viikonloput vaihtelevat: kavereiden tupareita, mökkeilyä, vanhempien luona käymistä tai vain kotona hengailua. Yksi on varmaa, ja ei tietenkään ole jokaiselle tärkeää: en opiskele viikonloppuisin. Tämä auttaa minua asettamaan opinnot ja muun elämän mittakaavaansa. Ajattelen, että mikään ei ole kalliimpaa kuin mielenrauhani ja vapaa-aikani. Opinnot ja työt eivät saa viedä sitä.

Ella ihailemassa vanhaa rakennusta.
Joskus vaikkapa päiväreissu muualle piristää kivasti ja on paikallaan.

Koen, että aikatauluni on kohtuullisen väljä. Minun on helppo tiputtaa sieltä juttuja tarpeen tullen pois. Tämä ei ole tullut itsestään, ja suosittelenkin jokaista muotoilemaan arjesta mahdollisuuksien rajoissa itsensä näköistä.

Minulle tärkeää on rentous ja rauhallinen aika kotona kaiken muun rinnalla. Olen opiskellut jo lähes viisi vuotta, joten minulla on ollut aikaa opetella! Joskus minulla on töitä esimerkiksi koko torstai, mutta sekin mahtuu viikkooni ihan hyvin.

Opiskelen päivässä usein noin 5-6 tuntia, tunnin pari urheilen jos urheilen ja kaikki muu rakentuu tämän ympärille. Millainen sinun arkesi on?

– Ella

Kiinnostaisiko opiskella Tampereella? Tutustu koulutustarjontaamme!

Ella.
Kirjoittajasta: Kirjoittaja on elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen opiskelija sekä niin montaa muuta asiaa, ettei keksi mitä tähän tiivistäisi itsestään.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi