Tuotekehityspäällikkö Veera Vaajasalmen työpaikka tunnetaan Kimblestä, Mölkystä ja Aliaksesta

Veera Vaajasalmi toimii tuotekehityspäällikkönä 50-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Tactic Games Oy:ssä. TuKKK:n Porin yksikössä toista tutkintoa suorittava Vaajasalmi on toiminut aiemmin muun muassa tuotekehitysinsinöörinä kansainvälisessä pakkausalan yrityksessä ja kiertänyt pitkin maailmaa opintojensa ohella.

Tactic on voimakaskasvuinen porilainen perheyritys, joka tarjoaa tuotteidensa kautta kuluttajille aitoja yhdessäolon tunteita ja iloa. Päätuotteita ovat lautapelit, joihin kehitetään ja valmistetaan digitaalisia lisäosia. Tunnetuimpia brändejä ovat Kimble, Alias, Mölkky ja iKNOW. Lisäksi Tactic valmistaa, kustantaa ja myy kirjatuotteita. Liiketoimintaa tehdään myös lelumyynnin puolella. Tactic panostaa voimakkaasti kasvuun ja tulevaisuuteen. Vaajasalmen työpaikka on innovatiivinen ja kansainvälinen: vientiä on yli 70 eri maahan. Suurin osa peleistä ja kirjakustannustuotteista valmistetaan Porin tehtaalla. Kansainvälinen myynti- ja jakeluverkosto on kattava ja laajeneva.

– Meillä on töitä monille eri alan osaajille kuten tuotekehityksen, tuotannon, myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja logistiikan tehtävissä. Me huomioimme rekrytoinneissamme myös vastavalmistuneet ja kasvatamme heistä mielellämme ammattilaisia!

Työn monipuolisuus viehättää

Vaajasalmi näki lukiolaisena televisio-ohjelman, jossa joukko eri alojen asiantuntijoita kokoontui afrikkalaiseen kylään tavoitteenaan määrittää leviävän Ebola-viruksen alkuperä ja saada se loppumaan.
Joukossa oli biologeja, lääkäreitä, maantieteilijöitä, kemistejä ja antropologeja.
– He toimivat kaikki tiiminä yhteisen ongelman edessä etsien ratkaisua eri näkökulmista. Heidän toimintansa seuraaminen oli huikeaa. Silloin en vielä tiennyt, mikä oma alani olisi, mutta tiesin haluavani toimia tiimissä, jossa jokainen osaaja nostaa tiimin suoritusta korkeammalle tasolle yhteisen haasteen työstämiseksi! Nyt vuosia myöhemmin voin todeta, että olen tässä tiimissä Tacticilla.

Vaajasalmen työ tuotekehityspäällikkönä on monipuolista. Jokainen työpäivä on erilainen sisältäen kaikkea innovoinnista projektien yksityiskohtien viilailuun.

– Minua motivoi, että työni on yhdistelmä hyvin erityyppisiä tehtäviä. Toimin kansainvälisten yhteistyökumppaneiden ja oman Tactic-tiimin kanssa miettien kaikkea teknisistä yksityiskohdista tulevaisuuden pelimaailman skenaarioihin. Pelit itsessään ja pelialasta innostuneet huippuosaavat kollegani ovat motivoivia ja antavat positiivisia virikkeitä, mikä saa sisäisen työnilon kumpuamaan päivittäin.

Vaajasalmi on tuotekehitysosaston toiminnan ekspertti, joka kuvailee itseään yleisosaajaksi.

– Hahmotan laajoja kokonaisuuksia, erilaisia polkuja päämääriin ja yhdistelen eri asioita halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Vahvuuteni on ratkaisuvaihtoehtojen nopeassa hahmottamisessa, asioiden optimoimisessa ja henkilöjohtamisessa.

Olen parhaimmillani ja intohimoni ytimessä, kun pääsen yksin tai tiimissä suunnitelmaan, miten asiat voisi tehdä vielä paremmin, Vaajasalmi kertoo tuotekehityspäällikön työstä Tacticilla.

Aiemmin Veera on työskennellyt muun muassa markkinatutkijana, projektipäällikkönä ja tuotekehitysinsinöörinä.

– Uskon, että monipuolinen työkokemukseni, joka sisälsi sekä kaupallisen että teknisen puolen tehtäviä, oli tärkeä syy rekrytointiini Tactic:lle, jossa aloitin projektipäällikkötyyppisessä tehtävässä yli kymmenen vuotta sitten. Yhtä pitkään olemme tehneet yhteistyötä myös TTY Porin kanssa, josta tarkemmin blogin kakkososassa ensi viikolla.