Mediapolikselta Jusseihin ja filkkareille

Elokuvan Jussi-palkintojen ehdokkuuksia sai vuonna 2020 eniten Zaida Bergrothin ohjaama Tove. Elokuvan käsikirjoittaja Eeva Putro on valmistunut TAMKin Mediapolikselta MA in Screenwriting -ohjelmasta.

Tove on visuaalisesti vangitseva ajankuva ja elämäniloa pursuava henkilötarina taiteilijan kasvusta. Se on käsikirjoituksen lisäksi ehdolla yhdeksässä muussa palkintokategoriassa.

Jussi-ehdokkaista TAMKin alumneja ovat myös leikkaaja-ohjaaja Sadri Cetinkaya ja äänisuunnittelija Arttu Hokkanen karulla dokumentillaan Lost Boys, toisena ohjaajana Joonas Neuvonen.

Lost Boys on mukana myös Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa maaliskuussa. Filkkariohjelmistossa entisiä tamkilaisia edustavat lisäksi ainakin Risto-Pekka Blom (Voitte jättää viestin äänimerkin jälkeen) ja Juho Fossi (Odotusaika, XYZ-sarjassa).

Nykyisten Mediapoliksen opiskelijoiden teoksia esitetään filkkareilla Kino-TAMK-näytöksessä lauantaina 13. maaliskuuta. Filkkarit ovat nyt ensimmäistä kertaa puhtaasti online-tapahtuma. Kino-TAMK-näytös on aiempina vuosina myyty usein loppuun – verkossa eivät toivottavasti tule seinät vastaan. Näytöksen sisältö paljastetaan hieman myöhemmin.