Radiofestivaaleilta dokkarisarjan voitto

Keskellä Jessica Koskiranta tapahtuman tuottajien Tiia Huuran ja Annika Keskisen seurassa
Keskellä Jessica Koskiranta tapahtuman tuottajien Tiia Huuran ja Annika Keskisen seurassa.

TAMKin mediaopiskelija Jessica Koskiranta voitti Radiofestivaaleilla dokumenttisarjan pääpalkinnon.

Koskirannan audiodokumentti Sit tuli sunnuntai kertoo seksuaalivähemmistöihin kohdistuvasta väkivallasta. Koruton kertomus yhdistyi selkeään ja hallittuun äänimaailmaan, jota oli toteuttamassa myös ääniopiskelija Onni Tulla.

Kilpailussa oli myös juontajien ja podcastien sarjat – jälkimmäisessä erikseen opiskelijasarja ja kaikille avoin yleinen sarja. Tapahtumassa kuultiin lisäksi luentoja. Talouselämän toimittaja Maija Tamminen kertoi journalistisen podcastin tekemisestä ja tapahtumaa jo vuosia luotsannut Ari Koivumäki äänisuunnittelusta ja äänimaisemista.

Vuosittainen Radiofestivaalit-tapahtuma järjestettiin Tampereella 18.-19. huhtikuuta. Järjestelyistä vastasivat Voionmaan koulutuskeskus, TAMK, Tampereen yliopisto ja Radio Moreeni sekä taustayhteisö Äänipolku ry. Tapahtuman tuottajina toimivat tuotannon opiskelijat Tiia Huura ja Annika Keskinen TAMKista.

Radiofestivaalien perinne alkoi jo vuonna 2020. Viime vuosina järjestelyistä ovat vastanneet vuorollaan Tampere, Oulu ja Helsinki paikallisten oppilaitosten jakaessa vastuuta. Opiskelijoita ja audio-alan ammattilaisia yhdistävä tapahtuma järjestetään jälleen ensi keväänä.

Kaikki tämän vuoden voittajat näet tuolta: https://radiofestivaali.metropolia.fi/voittajat/