Sydänpeto teattereissa 4.11. alkaen

Elsi Sloan Elinan roolissa. Kuva: Kerttu Hakkarainen

Aino Sunin ohjaama ja käsikirjoittama Sydänpeto nähdään elokuvateattereissa 4. marraskuuta alkaen. Suni on TAMKin elokuvakoulutuksen tupla-alumni. Hän on valmistunut ensin medianomiksi ja tehnyt sen jälkeen vielä TAMKin ja Salfordin yliopiston yhteisen MA in Screenwriting -tutkinnon.

Sydänpeto on kansainvälinen yhteistuotanto. Suomalaisen Made-yhtiön lisäksi mukana ovat Oma Inge Film Saksasta ja Adastra Films Ranskasta.

Elokuva kertoo räppäri Elinasta, joka muuttaa perheensä kanssa Ranskaan ja ihastuu sisarpuoleensa Sofiaan. Tarina on sai ensi-iltansa keväällä Göteborgin elokuvajuhlilla ja on sen jälkeen esitetty monilla kansainvälisillä festivaaleilla. Elinan roolin tekee Elsi Sloan, joka opiskelee Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutuksessa eli Nätyllä.

Tuotantotiimissa on mukana muitakin TAMK-alumneja, kuten tuottaja Ilona Tolmunen, leikkaaja Ville Hakonen ja kuvaaja Kerttu Hakkarainen. Elokuvan musiikin on säveltänyt Air-yhtyeestä tuttu Jean-Benoît Dunckel, jonka musiikkia on kuultu mm. Sofia Coppolan ja François Ozonin elokuvissa. Elokuvan maailmaa ovat luoneet myös rap-tähdet Chilla Ranskasta sekä Yeboyah ja Mercedes Suomesta.

Aino Sunin tuoreen haastattelun Arto Nybergin TV-ohjelmassa pääsee näkemään Yle Areenasta tästä linkistä: https://areena.yle.fi/1-62506279

Helsingin Sanomien arviossaan Juho Typpö sanoo elokuvaa draamaksi, jota katsoessa kaikki muu unohtuu. ”Aino Sunilla on Sydänpedon perusteella edessään vaikuttava elokuvantekijän ura, ja voisin lyödä vetoa, että niin on myös Sloanilla näyttelijänä, Suomen rajojen ulkopuolellakin”, toteaa Typpö. Arvostelu löytyy tuolta: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009157095.html