Alumnit Areenalla

Räjähdysherkkä-sarja. Kuva: Atte Männikkö / Tekele Productions Oy / Yle
Kuva: Atte Männikkö / Tekele Productions Oy / Yle

YLE Areenassa on juuri nyt häkellyttävä määrä TV-sarjoja, joissa näkyy TAMKin entisten elokuva- ja mediaopiskelijoiden kädenjälki. Uusin näistä on koulukiusaamisen seurauksiin rajusti pureutuva Räjähdysherkkä.

Kahdeksanosaisen Räjähdysherkkä-sarjan ovat käsikirjoittaneet medianomi Janne J. Vanhanen sekä Pilke Salo ja Milla X. Tuokkola. Sarjan on ohjannut Petra Lumioksa.

Muita Areena-sarjoja, joihin TAMKin alumnit ovat käsikirjoittajan ja/tai ohjaajan roolissa osallistuneet ovat Luuserit (Anni-Sofia Savela), Lovi (Aino Putaala ja & Kirsti Riekkola) ja Savela (Samuel Kirkhope).

Areenasta löytyy myös pitkä fiktio Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia, joka on Jussi Sandun leikkaama. Lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia palkintoja saaneen elokuvan ja osatuotannosta vastasi TAMK-alumnien perustama yhtiö Wacky Tie Films.

Mistä tulikin mieleen, että Tampereen elokuvajuhlat juhlistaa tämän monista palkituista laatutuotannoista tunnetun yhtiön uraa erikoisnäytöksellä Wacky Tie Films 10 vuotta perjantaina 10.3. klo 14 Niagarassa.

Myöhemmin YLE Areenalla tullaan näkemään myös medianomi Aino Sunin ohjaama Sydänpeto. Kansainvälisen yhteistuotannon taustoista voi kuulla lisää Elokuvan hetki -sarjassa.