TAMKin mediaopiskelijoille sateli palkintoja

TAMKin media-alan opiskelijat keräsivät useita palkintoja elokuvaideoiden kilpailussa PITCH 22. Radiofestivaaleilta tuli medianomiopiskelijoille puolestaan dokumenttisarjan pääpalkinto.

Lopputyöelokuvien pitchauskilpailuun PITCH 22 osallistuivat Aalto-yliopiston, Arcadan, Metropolian, TAMKin ja Turun AMK:n elokuvaopiskelijat. Suomen elokuvasäätiön Kino K13 -elokuvateatterissa 28.4.22 järjestetyn kilpailun tukijoina ovat SESn ja elokuvakoulujen konsortion lisäksi Yle ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK. Tapahtumassa kilpailtiin tuotantopaketti- ja käsikirjoitussarjoissa.

TAMKin media-alan opiskelijat keräsivät lyhytelokuvilleen huomattavan määrän palkintoja:

TAMKin toisen vuoden käsikirjoittamisen opiskelija Simo Ritari voitti käsikirjoitussarjassa yhden kolmesta SESin 1900 euron apurahasta projektillaan ”Sijainen”. Muut palkitut olivat ”Mammutti” (Aalto) ja ”Melkein ihminen” (Turun Taideakatemia)

Nordisk Filmin Young Talent -palkinnon (2000 euroa tuotantotukea) voitti ”Kanamies”. Syksyllä tuotantoon menevän elokuvan käsikirjoitus on Eemeli Reijosen käsialaa, tuotanto Reijonen ja Tuuli Lounela, ja ohjaajaksi tulee Miia Tikkanen.

Kolmas palkittu TAMK-projekti oli ”Saarna”, joka voitti 3000 euron arvosta tuotantokalustoa Kamera- ja Valofirmalta. Käsikirjoitus Miia Tikkanen ja Akseli Koskinen, ohjaus Koskinen, tuotanto Tuuli Lounela ja Kaisa Ottelin. Kaikki palkinnot kerrotaan SESin sivulla.

Radiofestivaaleilla Oulussa 21.–22.4. dokumenttisarjan pääpalkinnon voitti TAMKin 2. vuoden mediaopiskelijoiden audiodokumentti ”Ystäväni Katariina”. Tiimissä olivat Emmi Tenkula, Jesse Maidell ja Tommi Tarkiainen. Lyhyt audiodokumentti oli Tampereen yliopiston kanssa yhteisen henkilödokumenttikurssin satoa. Se on kuunneltavissa osoitteessa https://soundcloud.app.goo.gl/vnt8Z ja myöhemmin myös Radio Moreenin Soundcloud-sivulla.

Radiofestivaaleilla kilpailtiin dokumenttisarjan lisäksi kuunnelmilla, podcasteilla ja juonnoilla. Kaikki voittajat löytyvät tuolta: http://radiofestivaali.metropolia.fi/voittajat/