Tsemppipaketista lisäintoa pääsykoekevääseen

Edellisen blogitekstin jälkeen moni asia on muuttunut korkeakoulujen yhteishaussa. Koronavirustilanteen vuoksi viestinnän suullinen valintakoe joudutaan järjestämään etänä video-osallistumisen kautta. Yliopistot linjaavat viimeistään 30.4.2020 todistusvalinnan suhteellisen osuuden muutoksista alakohtaisesti. Tampereen yliopiston viestinnän opintosuunnan todistusvalinnan määrä pysyy samana kuin mitä aikaisemmin ilmoitettu määrä oli eli edelleen 11 opiskelijaa valitaan pelkästään ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden perusteelta. Loput 9 opiskelijaa valitaan etävalintakokeen kautta. Löydät ajankohtaisimmat tiedot poikkeusjärjestelyistä Tampereen yliopiston nettisivuilta (tuni.fi) sekä Opintopolusta.

Tilanne on varmasti ollut hakijoille stressaava epätietoisuuden myötä. Nyt voi jo huokaista helpotuksesta siinä mielessä, ettei pääsykokeisiin pitäisi tulla enää muutoksia. Toki pääsykokeet ovat jännittävä paikka jo ilman globaalin pandemian aiheuttamia erityistoimia, mutta erityisesti tässä tilanteessa kaikki tsemppi on varmasti paikallaan. Viestinnän opiskelijat ovat yhteistyössä viestinnän ainejärjestön Reettorit ry:n kanssa koonneet hakijoille suunnattua tsemppipakettia, jonka tarkoitus innostaa ja tsempata hakijoita pääsykoevalmistautumiseen tänä poikkeuksellisena keväänä.

Tsemppipaketti koostuu viestinnän opiskelun esittelystä sekä opiskelijoiden vinkeistä pääsykokeisiin valmistautumiseen. Tsemppipaketti ei sisällä vinkkejä tai neuvoja pääsykokeen sisällöstä eikä sen tarkoitus ole olla pääsykoevalmennus. Tsemppipaketista löytyy myös opiskelijoiden kokemuksia varsinaisesta opiskelusta, jotka on kerätty Hakijalle 2020 –kampanjan yhteydessä. Paketin pohjalta saa siis hyvän kuvan siitä, millaista viestinnän opiskelu on Tampereella. Muistan itsekin viime keväänä viestinnälle pyrkiessäni etsineeni eri blogeista (myös tästä blogista!) ja nettisivuilta opiskelijatarinoita, jotka antavat kosketuspintaa siihen millaista viestinnän opiskelu voisi olla.

Mikäli kiinnostuit tsemppipaketista, voit tilata sen osoitteesta https://forms.gle/kcbVFStF87tAexfL8. Tilauksen jälkeen tsemppipaketti lähetetään sinulle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tilauslomakkeessa kysytään myös halukkuutta osallistua 11.5.2020 järjestettävään Zoom-tapaamiseen. Kyseisessä tapaamisessa keskustellaan pääsykoefiiliksistä sekä viestinnän opiskelusta rennossa tunnelmassa. Videotapaaminen voi olla myös hyvää harjoittelua keskustelusta videopuhelun kautta etäpääsykoetta varten.

Toivottavasti saat tsemppipaketista motivaatiota ja inspiraatiota pääsykokeisiin lukemiseen!  Hurjasti tsemppiä pääsykokeisiin opiskeluun, muista myös rentoutumisen ja levon merkitys pääsykokeisiin valmistautumisen keskellä.

Ps. Hyvää etäwappua!

Ingá, yksi tsemppipaketin tekijöistä 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *