Mitäh, mikä maisteri minusta muka tulee?

Kevät on alkanut ja viestinnän blogi palaa talvitauoltaan! Opintojen neljäs vuosi eli maisterivaiheen alku on täynnä viestinnän syventäviä opintoja sekä ahaa-elämyksiä. Pitääkö olla huolissaan, jos gradun kirjoittamista jo tavallaan odottaakin? Entä mitä mihin opiskelijaelämä tuntuu yhtäkkiä valuvan?

Itsemyötätunnon vaikeus

Jaksaminen ja siitä huolta pitäminen on välttämätöntä jokaiselle, ja erityisesti hektisten yliopisto-opintojen alettua on ollut tärkeää opetella hyväksymään myös se, ettei aina pysty tekemään kaikkea mitä haluaisi. Oman jaksamisen rajallisuuden kohtaaminen voi kuitenkin olla vaikeaa.  

Uutta arkea ja opiskelua hyvin voiden

Tärkeä osa opiskeluhyvinvointia on opiskelu mieluisalla tavalla. Pakkaa siis läppäri laukkuun ja lähde kahvilaan nauttimaan pullasta – ehkä itse opiskelukin maistuu paremmalta kahvikupin ääressä.

Yliopiston aloittaminen ei ole aina helppoa – ja se on ihan okei

Emilia kuvasi edellisessä blogitekstissä upeasti, miltä fuksisyksy parhaimmillaan näyttää. Halusin nostaa sen rinnalle toisenlaisen, yhtä merkityksellisen kokemuksen yliopiston aloittamisesta. Joskus tuntuu hankalalta myöntää, ettei ole viihtynyt niin hyvin, kuin olisi toivonut. Kuluneen syksyn aikana olen oppinut paljon viestinnästä, mutta erityisen paljon olen oppinut itsestäni.

Vauhdikas fuksisyksy

Syksy alkaa kääntyä talveen, joten on aika muistella, mitä kaikkea onkaan tapahtunut näiden kuukausien aikana. Syksy on ollut monen uuden asian alku. Vauhtia ja uusia kokemuksia ei ole puuttunut ja yksi näistä kokemuksista on ollut fuksisyksyn tapahtumat.

Ensimmäinen oman alan työpaikka — Olenko valmis Photoshop-velho?

Sain tämän vuoden kesäksi ensimmäisen oman alan työpaikkani. Toimin kesän ajan viestintäharjoittelijana Tampereen Vedellä. Olen nyt kolmannen vuoden opiskelija, joten töihin menin kahden vuoden opintojen pohjalta. Olinko aivan ulapalla ja lähtenyt liian aikaisin kokeilemaan siipiäni viestinnän työelämään? Suosittelenko opintojen alkuvaiheessa jo hakeutumaan oman alan töihin?

Viestinnän opiskelijan opit transatlanttisesta projektista

Edustin viime vuonna Suomea Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute -nimisessä (BFTF), Yhdysvaltain ulkoministeriön kesäohjelmassa. Ohjelma oli etänä, mistä me osallistujat olimme todella harmissamme. Paikataksemme etätoteutuksen puutteita, päätimme 13 eri maasta tulevan osallistujan voimin järjestää ensitapaamisen ja siihen liittyvän projektin elokuussa Budapestissä, Unkarissa. Suunnittelimme kaiken etänä. Viestinnän opiskelijalle prosessi oli mielenkiintoinen ja opettavainen sekä teknologiavälitteisen että kulttuurienvälisen viestinnän näkökulmasta.