Terveisiä Kenian Kisumusta ja Ugandan Kampalasta!

Fysioterapian, hoitotyön ja sosiaalialan opiskelijat Kisumussa

Terve Afrikka -järjestön kautta fysioterapian opettajilla on mahdollisuus hakea vaihtoon Kenian Kisumuun ja Ugandan Kampalaan. Myös fysioterapeuttiopiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua 3 kk harjoitteluvaihtoon näihin kohteisiin. Minulle tarjoitui mahdollisuus TAMK:in fysioterapian opettajana ja kv-koordinaattorina 2 viikon vaihtoon yhdessä TAMK:in hoitotyön kollegan kanssa siten, että ensimmäinen viikko toteutui Kenian Kisumussa ja toinen viikko Ugandan Kampalassa. Osallistuimme molemmissa kohteissa suomalaisten fysioterapian, hoitotyön sekä sosiaalialan opiskelijoiden orientaatioviikkoon, jolloin vierailimme yhdessä opiskelijoiden kanssa heidän tulevissa harjoittelupaikoissaan. Kisumussa ja Kampalassa on tarjoilla monipuolisesti harjoittelupaikkoja kuten hylättyjen lasten orpokoteja, yleisiä sairaaloita ja erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjen hoitokoteja lapsille ja esimerkiksi HIV-sairastuneille ja heidän omaisilleen. Kansainvälisyysnäkökulmasta harjoittelumahdollisuus opiskelijoille on loistava

Oli hienoa tehdä yhteistyötä hoitotyön opettajan kanssa opiskelijoiden harjoittelun alkuun saattamiseksi. Myös eri ammattiryhmien opiskelijat löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Opiskelijoiden yhteisasuminen 3kk ajan saman katon alla ja työpäivän kokemusten reflektiot yhteisessä olohuoneessa lisäävät varmasti moniammatillista näkökulmaa ja ymmärrystä.

Kahden viikon vaihtokokemus oli monipuolinen ja kulttuuririkas myös meille opettajille. Matka Kisumusta Ugandan Kampalaan bussilla kesti 8t. Matkaa oli vain 306km, mutta tiet ovat osittain erittäin huonokuntoisia.  Siinä ehti katsella maisemia. Onneksi kollega oli mukana. Kiitos tästä mahdollisuudesta!

 

Tiina Pystynen

Fysioterapian lehtori, kv-koordinaattori

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *