Valmistuvia opiskelijoita joulukuussa 2019

Joulukuussa 2019 valmistui TAMKsta 36 uutta fysioterapeuttia.

Vuosi 2019 oli historiallinen sikäli, että ryhmästä valmistui yhteensä 16 miestä. Tämä on suurin miesopiskelijoiden määrä tietääkseni koko yli 60-vuotisen tamperelaisen fysioterapeuttikoulutuksen (aiemmin lääkintävoimistelijakoulutuksen) aikana.

Hienoa oli myös se, että kaksi opiskelijaamme voitti TAMKin parhaan opinnäytetyön palkinnon. Myös PSHP:n ammattikorkeakoulututkintojen sarjan palkinnon saajat löytävät tästä ryhmästä. Onnittelut voittajille!

Tänäkin vuonna palkittiin opiskelijoiden ehdottamana myös vuoden ohjaava fysioterapeutti. Vuoden 2019 ohjaavan fysioterapeutin kunniamaininnan sai Liisa Junna-Leppänen. Opiskelijan kirjoittama perustelu valinnalle kuuluu näin:

Liisalla on rautainen ote ohjaamiseen ja aivan uskomaton asenne opiskelijoita kohtaan.

Pitkäniemessä opiskelija on osa työyhteisöä ja hänet koetaan voimavarana. On tiedostettu, että voimme opettaa jotakin myös työelämän puolelle.

Opiskelijaa haastetaan tasolleen sopivalla tavalla. Valmiiden vastausten antoa pyritään välttämään ja opiskelijan omien päättelytaitojen merkitystä korostetaan. Kirjaamisessa jokaisella saa olla oma tyyli tehdä asioita – olennaisempaa on, että syy-seuraussuhteet tulevat esille.

Palautetta saa sekä pyydettäessä että spontaanisti asiakastilanteissa. Palaute on opiskelijaa kunnioittavaa. Se on esitetty rakentavalla, opiskelijaa hyödyttävällä tavalla.

Harjoittelussani sain uskoa omaan osaamiseeni; joka päivä oli mahtava mennä töihin.

Suosittelen lämpimästi kehitysvammahuollon fysioterapeutteja Liisaa sekä Maria Penttilää ohjaajaksi jokaiselle, joka haluaa oppia lisää itsestään fysioterapeuttina.

Sydämelliset onnittelut Liisalle ja kaikille valmistuneille fysioterapeutteille!

Fysioterapeutiin tutkinto-ohjelman puolesta

Marja-Leena Lähteenmäki

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *