Viikot yliopisto-opiskelijana

Yliopistossa jokainen päivä ja viikko on erilainen. Yliopiston yksi selviämisen edellytys on ehdottomasti kalenteri!

On mahdotonta pysyä kärryillä kaikista muistettavista asioista, luennoista, tehtävistä, deadlineista, tapahtumista, ylipäätään kaikesta. Muistilista on oikeasti loputon. Kalenteri voi olla ihan tavallinen paperikalenteri tai nykyään moni on jo siirtynyt sähköiseen kalenteriin.

Itse olen pysynyt vielä paperisessa versiossa, sillä koen itse helpompana tehdä merkintöjä käsin ja kuvittelen, että kirjoittaessa mieleeni voisi painua mitä milläkin viikolla tapahtuu. Toisaalta jatkuvan muuttuvuuden vuoksi kalenteri on yleensä täynnä sottauksia ja yliviivauksia, joten sähköinen kalenteri olisi siisteyden vuoksi varmasti hyvä vaihtoehto!

Muuttuvuuden vuoksi kalenteri on yleensä täynnä sottauksia ja yliviivauksia, joten sähköinen kalenteri olisi siisteyden vuoksi varmasti hyvä vaihtoehto!

Samanlaista lukujärjestystä kuin lukiossa tai peruskoulussa on melkein mahdotonta tehdä. Osa kursseista vaihtaa viikoittain aikaa ja paikkaa, osalla viikoista luentoa ei ole ollenkaan, joillain kursseilla on vain yksi läsnäolopakollinen luento ja toisilla luennot voi katsoa netistä itselle sopivaan aikaan. Tästä syystä lukujärjestys on helpointa tehdä joka viikolle erikseen.

Viikkojärjestys ei tietenkään koostu pelkistä luennoista vaan mukana on paljon itsenäistä lukemista ja tehtävien tekoa. Itse tykkään merkata nämäkin ylös, että tehtävät jakaantuvat hyvin päivien välille ja deadlinien noudattaminen olisi edes jotenkin mahdollista. Tärkeää olisi muistaa välillä pitää myös vapaapäiviä! Itseltäni tämä meinaa aina välillä unohtua, siksi se onkin hyvä merkata kalenteriin, esimerkiksi ”vapaapäivä tai vapaailta” merkinnöillä!

Tärkeää olisi muistaa välillä pitää myös vapaapäiviä!

Itse olen nyt toisen vuoden historianopiskelija. Kalenterini kuitenkin tällä hetkellä koostuu aikalailla kaikesta muusta kuin historian opiskelusta, sillä suoritin ensimmäisenä opiskeluvuotenani käytännössä kaikki historiaan liittyvät opinnot, tietysti kandiseminaaria lukuun ottamatta. Viikkoni koostuvatkin tällä hetkellä suurimmaksi osaksi vapaasti valittavien opintojen suorittamisesta. Vapaasti valittavaksi opinnoiksi olen valinnut julkisoikeutta, politiikkaa ja psykologiaa, jotka liittyvät vahvasti tulevan kandintyöni aiheeseen.

Olen tehnyt alle kaksi erilaisten viikkojen lukujärjestystä, jonka avulla voi hahmottaa, kuinka erilaisia viikot yliopistossa ovat. On tärkeää myös muistaa, että yliopistossa opiskelu eroaa hyvin paljon opiskelijoiden välillä. Alla olevat lukujärjestykset ovatkin vain minun viikkoesimerkkejäni!

Viikko 45

Jennin viikkokalenteri

Viikko 46

Jennin viikkokalenteri

– Jenni

Kuva Jennistä
Kirjoittajasta: Minä olen Jenni, 20-vuotias toisen vuoden historianopiskelija Tampereen yliopistosta. Tampere on aina ollut unelmaopiskelukaupunkini ja olinkin hyvin onnekas päästessäni heti lukion jälkeen tänne opiskelemaan. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Harrastan ratsastusta ja balettia, josta jälkimmäisen pääsin aloittamaan vasta muutettuani Tampereelle. Myös ensimmäistä olen pystynyt jatkamaan opiskeluiden ohella yliopiston mahtavan harrastekerhotarjonnan myötä!

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi