Ilveskuiskaajan ennakko ke 5.4. klo 19

Kuva: mies lepää sankassa metsässä istuen ja nojaten puun runkoon. Copyright: Alexander Lembke.
Copyright: Alexander Lembke

TAMKin yliopettaja Juha Suonpään pitkä dokumenttielokuva Ilveskuiskaaja - Lynx Man on saanut erikoismaininnan CPH:DOX-festivaalilla Kööpenhaminassa. Elokuva on valittu myös Pohjois-Amerikan tärkeimmälle dokumenttien foorumille eli Toronton Hot Docs -festivaalille. Suomen esitykset alkavat vasta syksyllä, mutta elokuva on mahdollista nähdä ennakkonäytöksessä teatteri Niagarassa jo keskiviikkona 5.4. klo 19.

Ilveskuiskaaja on lämmin ja unenomainen tarina siitä, miten ihminen voi löytää tiensä villin luonnon keskelle. Kymmenien metsäkameroidensa avulla raumalainen Hannu Rantala seuraa ilvesten elämää. Hannu tuntee ilvekset nimeltä ja väittää voivansa keskustella heidän kanssaan.

Elokuva on myös tärkeä osoitus suojelutyön voimasta. Sata vuotta sitten melkein sukupuuttoon kuollut ilves on palannut Suomeen lajin rauhoittamisen ansiosta.

Elokuvan ohjaaja Juha Suonpää on palkittu luontokuvaaja, taiteen tohtori, visuaalisen kulttuurin tutkija ja opettaja. Hän on julkaissut useita valokuvaa käsitteleviä kirjoja, joista tunnetuimpia lienevät Petokuvan raadollisuus: luontokuvan yhteiskunnallisten merkitysten metsästys ja Valokuva on IN.

Ilveskuiskaajan päätuottajat ovat Pasi Hakkio ja Niina Virtanen WACKY TIE FILMS -yhtiöstä, joka järjestää ennakkonäytöksen yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen ja TAMKin media-alan kanssa. Elokuvan englanninkielinen traileri löytyy tuolta:
https://vimeo.com/805440211/75e54a6252