FIRE mukana Informaatiotutkimuksen päivillä Tampereella

Ipäivät logo

Informaatiotutkimuksen yhdistys järjesti marraskuussa Informaatiotutkimuksen päivät Tampereen yliopistossa. Kahden päivän aikana kuultiin seitsemässä työryhmässä 24 ajankohtaista esitystä.

Työryhmien lisäksi Tampereen yliopiston professori J. Tuomas Harviainen piti keynote luennon informaation jakamisesta ja opiskelijat esittelivät posterinäyttelyssä pro gradu- ja väitöskirjatöitään. Vaikka flunssa-aalto aiheutti joitakin peruutuksia ja muutoksia päivien ohjelmaan, mukana oli informaatiotutkimuksen asiantuntijoita ympäri Suomen ja keskustelu oli vilkasta. 

FIRE oli aktiivisesti mukana niin päivien käytännön järjestelyissä, työryhmien organisoinnissa kuin esitysten pitämisessä.  Elina Late ja Sanna Kumpulainen kertoivat syyskuussa aloitetusta Suomen Akatemian rahoittamasta ImAccess projektista, jossa tutkitaan avointen kuva-aineistojen tutkimuskäyttöä ja kuvatiedonhakua. Samassa informaatiovuorovaikutukseen keskittyneessä työryhmässä oli mukana Laura Korkeamäen mediatutkijoiden tehtävätietotyyppeihin liittyvä tutkimus. Hille Ruotsalainen oli mukana posterillaan, joka esitteli kuvataiteilijoiden tiedonhankintaan liittyvää väitöskirjahanketta. Avoimen tieteen työryhmässä Elina Late jakoi tuloksia tieteellisten lehtien lukijatutkimuksesta. 

Kaikki Informaatiotutkimuksen päivien pidennetyt abstraktit ovat avoimesti luettavissa Informaatiotutkimus lehdessä (4/2022): https://journal.fi/inf 

Fireläiset kiittävät kaikkia osallistujia inspiroivista esityksistä ja keskusteluista! Kahden vuoden kuluttua taas tavataan.  

Teksti: Elina Late

 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *