Webinaarissa kuultiin Omaolon ja Terveyskylän ominaisuuksien kehittämisen taustalla vaikuttavista prosesseista, Painonhallintatalon ja Noona-sovelluksen käyttömahdollisuuksista ja -kokemuksista, näkökulmia laaturekistereistä, datan hyödyntämisestä prosessien ohjaamisessa ja visualisoinnissa sekä tukiälyn mahdollisuuksista lääketieteellisessä päätöksenteossa. Lisäksi esityksiä oli genomitiedosta ja biopankkitoiminnasta sekä tekoälyn hyödyntämisestä työkykyjohtamisessa. Esityksiä oli yhteensä 12 ja viimeisimpänä kuultiin tulevaisuuden villejä visioita.
Osallistujien palautteen mukaan webinaari antoi uusia näkökulmia ja käytännön esimerkkejä välillä abstrakteihinkin puheenaiheisiin. Mitä se tekoäly oikeasti tässä hetkessä on, vai pitäisikö puhua tukiälystä tai koneälystä? Mitä on tiedon louhinta ja mitä kaikkea voi sisältyä tiedolla johtamiseen? Silmät avautuivat digitalisaation etenemisestä, nopeasta kehityksestä ja hyödyntämisen mahdollisuuksista.
Oivalluksia tuli kirjaamisen tärkeydestä, sillä tekoäly ei löydä asioita, jos niitä ei ole kirjattu. Oikea kirjaaminen, oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan sai nyt uuden näkökulman ja merkityksen.
Kaiken kaikkiaan osallistujat saivat palautteen mukaan webinaarista paljon hyötyä, uusia ajatuksia omaan työhönsä ja kokemuksen, että oma innovaatio-osaaminen kehittyi.
”Todella paljon tuli uutta ja mielenkiintoista asiaa ja tulevaisuuden näkymiä.”
”Näitä tulisi järjestää useammin, tarvitsemme paljon enemmän avoimuutta ja keskustelua siitä, miten olemme missäkin koittaneet järjestää palveluita kuntalaisille. Miten tieto on auttanut meitä tässä työssä.”
”Päivä antoi paljon oppia ja ajatuksia tulevaan!”
Päivän ohjelma ja mahdolliset esitysmateriaalit:
Kommentit