- Todoist
Todoist on minulla päivittäin käytössä. Sen ilmaisversion avulla on helppoa lisätä tehtäviä eri laitteilla, jonka jälkeen ne näkyvät myös muilla laitteillasi. Puhelimen lisäksi minulla on käytössä Todoist-lisäosa Chromeen. Listaamalla jokaisen tehtäväsi eri vaiheet omiksi sub-taskeiksi pysyt kärryillä, kuinka paljon sinulla on vielä tekemistä, ennen tehtävän valmistumista. Luomalla eriteltyjä projekteja olen käyttänyt Todoistiä kirjaamaan pidempiaikaisia tavoitteitani ja käyttänyt sitä myös kauppalappuna.
Hyvät puolet:
- Projektien ja tehtävien priorisointi
- Hyvä ilmainen versio
- Toimii myös offline-tilassa
Huonot puolet:
- Tarvitset maksullisen version luodaksesi rajoittamattoman määrän projekteja
- Google calendar
Monet ovat varmasti kuulleet ja jopa käyttäneet Googlen kalenterisovellusta merkitäkseen ylös tapahtumia ja kavereiden syntymäpäiviä. En kuitenkaan itsekkään alkanut käyttää sen koko potentiaalia ajanhallinnan suhteen ennen tätä vuotta. Tämän takia halusin ottaa sen mukaan tähän listaan. Tärkein ominaisuus, joka Google calendarista löytyy, on ajan blokkaaminen. Voit esimerkiksi varata kalenteriin etukäteen aikaa keskittymistä vaativille tehtäville, liikunnalle tai tauoille. Lisäksi voit värikoodata eri tehtävätyypit (työ, opiskelu, vapaa-aika), jolloin kokonaiskuva arjesta ja tulevasta päivästä selkeytyy nopeasti yhdellä vilkaisulla.
Hyvät puolet:
- Kalenterin jakaminen on helppoa
- Integraatiot muiden sovellusten kanssa
Huonot puolet:
- Ei tue tehtävälistoja ilman erillistä lisäsovellusta
- Ulkoasu on toimiva mutta ei erityisen innostava
- Forest
Forest on ajanhallintasovellus, joka tekee keskittymisestä palkitsevaa. Ideana on yksinkertainen mutta nerokas: kun haluat keskittyä esimerkiksi opiskeluun tai töihin, käynnistät ajastimen sovelluksessa. Tänä aikana puhelinta ei saa käyttää tai muuten istuttamasi virtuaalipuu kuihtuu. Jos kuitenkin olet käyttämättä puhelintasi ajastimen aikana, saat kasvatettua yhden puun lisää omaan virtuaaliseen metsääsi. Tämä sovellus voi kuulostaa hieman hölmöltä, mutta erityisesti työskennellessäni pomodoro-tekniikan avulla, tämä sovellus on ollut erittäin hyödyllinen.
Hyvät puolet
- Lisää keskittymiskykyä hauskalla tavalla
- Luo pienen esteen puhelimen käytölle
Huonot puolet:
- Vaatii hieman motivaatiota alkuun, jotta puiden kasvattaminen tuntuu palkitsevalta
Kommentit