Tervetuloa TAMKin liiketalouden opiskelijoiden uuteen blogiin!
Täältä löydät opiskelijoiden ajatuksia, näkemyksiä, vinkkejä ja kokemuksia niin opiskelusta, tapahtumista kuin vapaa-ajaltakin.

Haastattelussa TTO ry:n Pauli ja Markus

Haastattelimme TTO ry:n sihteeri Paulia ja yritysyhteistyövastaava Markusta aiheena hallitustoiminta ja opiskelijaelämä. Haastattelussa käydään läpi muun muassa hallitustoiminnan parhaita sekä haastavimpia puolia. Mikäli hallitustoiminta kiinnostaa kannattaa kuunnella alla oleva haastattelu!

Tiedossa opintojen kesä?

Mikäli kesälle ei ole vielä suunnitelmia ja opintopisteiden kartuttaminen kiinnostaa, on vielä mahdollista ilmoittautua kesäopintojen pariin. Kesän valikoimasta löytyy kursseja jokaiseen makuun, vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on erittäin paljon.

Opiskelusta palautuminen

Opiskelijan jaksamisen kannalta on äärimmäisen tärkeää muistaa palautua. Lepo, ravinto ja liikunta ovat palautumisen pyhä kolminaisuus, mutta jos yksikin näistä tekijöistä jää vähälle, seuraukset voivat olla kauaskantoiset.

Harjoittelupaikka - Vinkit hakuun!

Työharjoittelu on iso liiketalouden opintoja ja työharjoittelupaikan hakeminen on monelle turhauttavaa, kun sopivaa paikkaa on monesti hankala löytää. Omalla kohdallani harjoittelu on vastikään suoritettu ja kokonaisuudessaan harjoittelu meni todella nopeasti ja olen oppinut sekä tehnyt niin paljon kaikkea uutta. Siitä syystä haluankin jakaa omat vinkkini työharjoittelun hausta myös teille lukijoille!

Lähiopiskelu pitkän etäilyn jälkeen

Lähiopetukseen palaaminen on varmasti aiheuttanut opiskelijoiden keskuudessa ristiriitaisia tunteita. Monille etäopiskelu on sopinut, ja erityisesti työpaikoille hybridimalli on tullut jäädäkseen. Usealle etäopetus on kuitenkin tarkoittanut yksinäisyyttä ja opiskelun tehottomuutta.

Yhteishaku 2022 – vinkkejä pääsykokeiden selättämiseen!

Kevään 2022 toinen yhteishaku onkin ollut jo tovin käynnissä ja moni varmasti onkin jo aloittanut hakuprosessinsa ja ehkäpä jopa pääsykokeisiin valmistautumisenkin. Mikäli näin ei vielä ole, mutta opiskelemaan olisi tarkoitus hakea, muistakaa, että hakuaikaa on 30.3. asti. Hae siis rohkeasti ja valmistaudu pääsykokeisiin postauksen vinkkien avulla! Korkeakouluun hakeminen ja pääsykokeisiin valmistautuminen on monelle todella stressaavaa aikaa, joten tähän postaukseen kokoamme hyväksi todetut vinkit, joiden avulla pääsykokeisiin valmistautuminen ei tunnu aivan ylivoimaiselta haasteelta.

Viimeinen kokonainen opiskeluvuosi – mitä odottaa?

Viimeinen kokonainen opiskeluvuosi on se aika opiskelijaelämästä, jolloin on aika aloittaa opittujen asioiden purkkiin lyöminen. Harjoittelun suorittaminen (viimeistään tässä vaiheessa), opinnäytetyön laatiminen ja kurssien viimeisteleminen ovat niitä asioita, jotka tulevat viimeistään ajankohtaiseksi viimeisen kokonaisen opiskeluvuoden osuessa kohdalle. Miten suhtaudun itse näihin asioihin ja mitä odotan opiskeluvuodelta 2022? Näihin kysymyksiin keskityn tässä blogikirjoituksessani. Toivon tämän kirjoituksen auttavan lukijoita, jotka painivat tai tulevat painimaan samojen asioiden kanssa tulevaisuudessa. Yhdessä tästä selvitään.

Opiskelijan silmin - viime vuoden parhaat palat

Taas sitä ollaan rämmitty yhden vuoden lävitse koronan keskellä! Kaikesta tästä on jo ehtinyt tulla hyvinkin arkista monella tapaa, mutta pieniä pilkahduksia entisestä rajoituksettomasta elämästä ehti jo viime vuoden aikana vilahdella. Koronasta huolimatta viime vuosi oli oikein kiva. Tässä kirjoituksessa pyrin löytämään ja avaamaan niitä asioita, jotka vuonna 2021 toivat iloa ja positiivisuutta opintojen keskellä kolmannen vuoden opiskelijan näkövinkkelistä.

Ensimmäinen harjoittelujaksoni sanoiksi puettuna

Harjoittelu – mahdollisuus vai uhka? Tämä on varmasti se kysymys, jota moni miettii sillä hetkellä, kun harjoittelun suorittaminen tulee ajankohtaiseksi liiketalouden opintoihin liittyen. Kyseessähän on iso kokonaisuus opintopisteinä mitattuna, sillä liiketalouden opintojen 210 opintopisteen kokonaisuudesta 30 opintopistettä tulee harjoittelusta. Itse päädyin ainakin siihen lopputulokseen, että se on ennen kaikkea mahdollisuus, sillä uuden oppimista ja opittujen tietojen sekä taitojen soveltamista työelämässä, ei voi liikaa korostaa.

Ulkomaan ekskursio osaksi opintoja?

Allekirjoittaneelle ekskursio tammikuussa 2020 Pohjois-Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen oli tähän mennessä mieleenpainuvin viikko opintojen parissa. Ekskursioon sisältyi vierailuja sekä runsaasti vapaa aikaa, jonka kukin käytti kulttuuriin, kaupunkiin, nähtävyyksiin sekä toisiinsa tutustuen mielenkiintonsa mukaan.