Opiskelijavaihto – uhka vai mahdollisuus?

Vaihto-opiskelu on varmasti montaa opiskelijaa mietityttävä, kiinnostava ja innostavakin asia. Vaihto-opiskelu ajatuksena voi herättää kiinnostuksen lisäksi kuitenkin myös jännitystä ja pelkoa, ja monet siihen liittyvät asiat saattavat mietityttää hakuaikojen lähestyessä. Tsekataanpas, miksi opiskelijavaihto on paljon enemmän mahdollisuus kuin uhka.

Vinkkejä etäopiskeluun

Elämme tällä hetkellä erikoisia aikoja koronan sekoittaessa koko yhteiskunnan pakkaa. Uusi tilanne haastaa niin opiskelijoita kuin opettajiakin. Pitäisi jaksaa itsenäisesti keskittyä etäopiskeluun vaikka valon lisääntyessä on jo kevättä rinnassa, ajankohtaiset uutiset pyörivät mielessä ja melkoinen rupeama painaa jo muutenkin tässä vaiheessa kouluvuotta.

Opiskelu, työ ja rahankäyttö

Nyt kun aloitin työsuhteen ennen kesää ja joudun käymään myös koulua samalla, ajattelin kirjoittaa aiheesta. Monet muutkin opiskelijat joutuvat todennäköisesti samaan tilanteeseen jossain kohtaa opiskeluja ja siksi päätinkin keskustella hieman luokkalaisteni kanssa myös heidän kokemuksistaan.

Uusi liiketalouden opintosuunnitelma

Nyt vuonna 2020 otetaan käyttöön uusi liiketalouden opintosuunnitelma. Minkälaisia muutoksia opintosuunnitelmaan tulee ja mitkä ovat sen hyviä ja huonoja puolia aiempaan verrattuna? Päätin perehtyä aiheeseen itse aiemman opintosuunnitelman mukaan opiskelleena ja miettiä hyviä ja huonoja puolia uudessa opintosuunnitelmassa.

Kesätyöpaikan hakeminen

Oletko jo ehtinyt saada kesätyöpaikan? Jos vastasit kyllä, niin onneksi olkoon! Mutta mikäli et ole vielä työpaikkaa saanut, tässä on muutamia ajatuksia, jotka itselleni heräsivät työpaikkaa hakiessani.

Työelämään on hyvä valmistautua jo opiskeluaikana

TAMKin liiketalouden opiskelijat osallistuivat maanantaina 2.12. Tuunaa työnhakutaitosi -pajapäivään. Teemoina vilisi niin video-CV:tä, henkilöbrändäystä, vahvuuksien tunnistamista kuin hissipuhettakin. Päivässä kerättyjä näkökulmia pääsee moni hyödyntämään varmasti jo pian, kun kesätöiden haku pärähtää alkuvuodesta käyntiin…

Harkkakokemukseni markkinoinnin parissa

Onko sulla edessä opintoihin kuuluva työharjoittelu? Onko päänvaivana ollut, että mikä olisi kiva paikka, tai mitkä työt kiinnostaisi? Tässä postauksessa kerron omasta kokemuksestani markkinointiassistentin työssä - minkälaisia oli työpäivät, mitä kaikkea pääsin tekemään ja mitä kaikkea opin.

Canva – hyödynnä helppokäyttöistä ja ilmaista graafisen suunnittelun sivustoa

Nykyaikana visuaalisuus korostuu niin esitteissä, kutsuissa, mainoksissa kuin vaikkapa ansioluetteloissakin. Visuaaliseen ilmeen luomisella on mahdollisuus tuoda esiin omaa tai yrityksen persoonaa. Canva.com on helppokäyttöinen ja ilmainen sivusto erilaisten suunnittelujen luomiseen - tässä postauksessa käydään kohta kohdalta läpi, kuinka tehdä Canvalla itselle CV!

Kun lapsi yllätti

Tässä blogitekstissä minä, 26-vuotiaana N.:n vuoden liiketalouden opiskelijana, avaan hieman omaa kokemustani AMK-elämästä, ja siitä, kun kaikki ei menekään ihan suunnitelmien mukaan, kuten otsikosta jo voi päätellä.