Podcast erilaisuudesta 9. -luokkalaisten kanssa

Viimeisiä koulupäiviä

Olemme käyneet kiehtovia keskusteluja Wivi Lönnin Pyynikin koulutalon 9-luokkalaisten kanssa kevään 2021 aikana. Elos-hankkeen puitteissa toiminut pienryhmä keskusteli kaikesta mahdollisesta nuoren elämään ja kouluun liittyvästä. Hankkeen kantavana ajatuksena on, että toiminnan teemat ovat nousseet nuorten omista toiveista. Keskustelut ovat olleet tavattoman mielenkiintoisia, joten päätimme yhdessä tehdä podcasteja, joissa pääset pieneksi hetkeksi kuuntelemaan niitä ajatuksia ja toiveita, joita meillä on. Odotukset ja kohtaamiset ovat olleet kovin erilaisia ja toiveena olisi ollut, että teemojemme kaltaisista asioista olisi koulussa puhetta ja toimintaa enemmän.

Erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta on paljon puhetta, mutta kuinka puheet ja opit näkyvät käytännössä? Varhaiskasvatuksesta lähtien koko koulupolulla on ollut runsaasti puhetta erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta, mutta miten puheet näkyvät käytännössä?

Meidän arvot ja etiikka saattavat olla kovin yleviä, mutta kun niitä koetellaan käytännön toiminnassa, niin saattaa olla hankala viedä teoriaa käytäntöön. Oma esimerkki suvaitsevaisuudesta ja tilannetajusta herättää luottamusta ja kantaa pitkälle.

 

Tässä linkki podcastiin

Antoisia kuunteluhetkiä

Toivottavat:

Wivi Lönnin Pyynikin koulutalon 9-luokkalaiset: Sisi, Elli, Viivi, Elina, Milla, Kaisla

Lotta Lauri, Wivi Lönnin Pyynikin koulutalon kouluvalmentaja

Vesa Joutsen TAMK, Elos-hankkeen asiantuntija

Hankkeen logo - Eläytyen osalliseksi

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi