Osallistujien aktivointi

Sanapilvi yhteisöllisyydestä.

Osallistujien aktivointi on yksi etäajan keskeisimpiä haasteita ja se oli teemana myös iltapäivän TAKKin verkkotyöpajassa. Tähän bloggaukseen on koottu esimerkkejä työskentelystä sekä linkit muutaman erinomaisen verkkotyökalun ohjeeseen.

TAKKin työpajassa kävimme hyvää keskustelua osallistujien aktivoinnista erityisesti etäopetuksessa ja muussakin etätyössä.  Keskustelun lomassa vuorovaikutusta täydennettiin muutamien sovellusten avulla, josta seuraavassa kaksi esimerkkiä. Voit jatkaa sisältöjen täydentämistä ja äänestää hyviä kommentteja. Työpajan dioista näet, millaisia vastauksia näihin työpajan aikana annettiin.

  • Mistä yhteisöllisyys verkossa syntyy? Vastaa lyhyesti sanapilven kysymykseen. Voit äänestää muiden viestejä klikkaamalla valitsemaasi vastausta. Tällöin se kopioituu vastauskenttään ja voit lähettää (submit) sen myös sinun vastauksena. Alaosan Refresh-napista päivität sanapilven.
  • Mitä hyvää etäopetus ja korona on tuonut opetukseen? Lisää oma vastauksesi ja äänestä suosikkejasi. Äänestäminen onnistuu klikkaamalla ensin viestiä ja sitten sen alla olevaa sydäntä.

Esillä olleet verkon sovellukset sopivat yhtä hyvin etä- kuin lähiopetukseen. Uusimmat ohjediani ja usein myös niihin liittyvät bloggaukset esimerkkeineen ja videoineen löydät alta tai kootusti blogini koulutusdiojen sivulta. Linkeistä alla löydät myös ympäristöt, missä voit kokeilla näitä kaikkia sovelluksia osallistujan roolissa ilman kirjautumista.

Ja tässä vielä työpajan diaesitys, mistä löytyy ideoita tapaamisen aloitukseen ja päättämiseen sekä lyhyt sovellusten esittely.

Matleena Laakso, TAMK

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *