Materiaaleja perustaitojen ohjaajille

Saija Uotilan laaja koonti hänen Valo-valmennusyhdistyksen käyttöön hankkeessa tekemistä materiaaleista on nyt julkisesti jaossa muillekin perustaitojen ohjaajille ja opettajille.

Perustaidoilla ammatilliseen koulutukseen –mallin tavoitteena on tukea oppijoita ja ohjaajia havaitsemaan perustaitojen haasteet, toimimaan perustaitojen vahvistamiseksi ja ottamaan ensimmäisiä askelia perustaito-osaamisen todentamiseksi. Perustaidot ovat läsnä arjessamme koko ajan. Jos ne ovat kunnossa, niiden käyttämistä ei välttämättä huomaa. Vastaavasti puutteet perustaidoissa saattavat näkyä yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Perustaitojen haasteet voivat olla lähtöisin harjoittelun puutteesta tai niiden taustalla saattaa olla laaja kirjo erilaisia neuropsykologisia poikkeamia. OPPIJA ikä kaikki –hankkeessa perustaidoissa on keskitytty erityisesti lukemisen, kirjoittamisen, numeroiden ja digiperustaitoihin.

OPPIJA-materiaali sisältää valmiita harjoituksia, ryhmäkokonaisuuksia, pelejä sekä ohjaajan tukimateriaaleja oman yhteisön perustaitotyöskentelyn vahvistamiseksi. Hanketta tehdessäni tärkeimmäksi opikseni haluan nostaa sen, että ne taidot kehittyvät, joita käytämme. Paras tapa oppia käyttämään tietokonetta on tietokoneen käyttäminen. Kaikki kirjoittamista vaativat tehtävät kehittävät kirjoittamisen ja lukemisen taitojamme. Numerotaidot käsittävät peruslaskutoimitusten lisäksi kyvyn hahmottaa kokoja, tilavuuksia, aikaa ja rahaa. Onko sinun yhteisössäsi toimintaa, jossa käytetään tietokonetta, luetaan, kirjoitetaan tai käsitellään elämänläheisiä lukuja?

Kaikki materiaali on tarkoitettu käytettäväksi ja jaettavaksi. Iloa oppimiseen!

Numerotaidot

Lue ja kirjoita

Digitaidot

Saija Uotila
Kirjoittaja on sosiaalialan ammattilainen, joka usein jättää asiat viime tippaan, nauttii suunnitelmien tekemisestä ja yllättyi itsekin hankkeen aikana perustaitojen tärkeydestä osana hyvää elämää.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *