Ensimmäisessä webinaarissa teemana ThingLink

OPPIJA ikä kaikki -hankkeen ensimmäisen webinaarin teemana oli ThingLink. Se on juuri 10 vuotta täyttänyt suomalais-amerikkalainen palvelu interaktiivisten sisältöjen luomiseen. Sinne kirjoitetut sisällöt voi kuunnella puheena tai kääntää syventävän lukuohjelman avulla.

OPPIJA ikä kaikki -hankkeessa etenkin me TAMKin tiimin jäsenet tulemme järjestämään erilaisia koulutuksia, jotka on suunnattu ensisijassa hankkeessa mukana olevien organisaatioiden henkilöstölle. Ensimmäiset koulutukset järjestetään koronan vuoksi etänä, mutta ensi lukuvuonna on sitten tarjolla myös työpajoja hanketoimijoiden tiloissa.

Tähän blogiin on luotu oma sivu koulutuksille. Sieltä löydät tietoa tulevista koulutuksista ja jo päättyneiden koulutusten materiaaleja.

Ensimmäisen webinaarin teemaksi projektitiimi valitsi ThingLinkin. Toukokuussa on vielä tulossa webinaari selkokielestä ja Moodlen H5P-työkaluista. ThingLink on suomalais-amerikkalainen juuri 10 vuotta täyttänyt sovellus, jota käytetään paljon mm. ammatillisessa koulutuksessa. Sen peruskäyttö on opettajille maksutonta.

ThingLinkillä voi luoda interaktiivisia kuvia ja videoita, myös 360-sisällöistä. Se sopii myös virtuaalisten retkien ja esitysten luomiseen. Upotin alle ThingLinkillä luodun kuvan, minkä kautta voit tutustua palveluun. Kuvan alareuna esittelee kaikki neljä erilaista sisältömahdollisuutta ja oikealla esitellään neljä erilaista tapaa luoda tageja. Siinäpä ne perusjutut ovatkin. Miten se toimii? -kohdasta löydät lisäinfoa. Huhtikuussa suomeksi käännetty editori on helppo käyttää, joten sitten tarvitset vain idean, miten sovellusta hyödynnät.

ThingLinkissä on käytössä Microsoftin syventävä lukuohjelma, mistä voit lukea linkistä lisää tai vaihtoehtoisesti katsoa alta tekemäni ohjevideon. Sen avulla tekstin voi kuunnella tai vaikka ensin kääntää vieraalle kielelle ja sitten kuunnella haluamallaan nopeudella. Syventävä lukuohjelma toimii myös ThingLinkissä. Avaa alta Mikä on ThingLink? -kohta ja sieltä syventävän lukuohjelman kuvake (kirjan ja kaiuttimen kuva), niin pääset kokeilemaan.

Matleena Laakso, TAMK

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *