Kenen koriin sinä laitat munasi? Eli kirjoitus yhteistyön karikoista modernissa liiketoiminnassa

Alustatalouden, ekosysteemien ja kumppanuuksien hyödyntäminen voisi nostaa suomalaisen viennin kokonaan seuraavalle tasolle. Kesällä 2020 toteutetussa ROBINS-hankkeen haastattelututkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että suomalaiset pk-yritykset kaipaavat tällä hetkellä kipeästi sparrausta kumppanuuksien ja ekosysteemisyyden ajatuksien juurruttamisessa omaan liiketoimintaansa.

Liiketoiminta on tänä päivänä on suuressa murroksessa. Globalisoituvassa maailmassa pärjäämiseen tarvitaan koko ajan enemmän yhteistyötä yrityksien välillä. Yhteistyötä, johon me itsenäiset suomalaiset emme ole tottuneet.

Suomalaiset pk-yritykset kaipaavat tällä hetkellä kipeästi sparrausta kumppanuuksien ja ekosysteemisyyden ajatuksien juurruttamisessa omaan liiketoimintaansa. ROBINS-projekti tutkii juuri näitä aiheita ja auttaa pk-yrityksiä niin digitaalisessa transformaatiossa, alustapohjaisten liiketoimintamallien käyttöönotossa kuin tulevaisuuden myynnin johtamisessakin. Näillä eväillä meidän on mahdollista saada vienti kasvuun.

Marjukka Mikkonen Tampereen yliopistosta Miina Kivelä Tampereen ammattikorkeakoulusta kertovat blogitekstissään, mihin juuri sinun pitäisi laittaa munasi.

Lue täältä blogikirjoitus kokonaisuudessaan: Kenen koriin sinä laitat munasi? Eli kirjoitus yhteistyön karikoista modernissa liiketoiminnassa.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi