Etäopiskelun hyödyntäminen opiskelumuotona

Etäopiskelun hyödyntäminen opiskelumuotona on yleistynyt viime vuosina hurjasti. Tässä blogissa kerron etäopiskelusta omasta näkökulmastani liiketalouden opiskelijana.

Aloitin opiskeluni Tradenomiksi Tampereen Ammattikorkeakoulussa vuoden 2020 syksyllä. Korona oli tällöin vielä kohtalaisen uusi ilmiö ja opiskelupaikan vastaanotettuani mietinkin, miten koulunkäynti onnistuisi tällaisen pandemian keskellä. Opiskelujeni ensimmäisen vuoden syksy kuluikin opiskelujen osalta aika tiiviisti kampuksella, mutta monia tunteja pidettiin jo tällöin etänä. Tämän ensimmäisen puolikkaan vuoden jälkeen opiskelu vaihtuikin pääasiassa etäopiskeluun. Etäopiskelusta en ollut edes kuullut ennen näiden opiskelujeni aloittamista, joten en tiennyt mikä minua odotti opiskelujen vaihtuessa pääasiassa etäopiskeluihin. Nyt opintojeni loppuvaiheessa voinkin todeta, että olen suorittanut suurimman osan tutkinnostani etäopiskeluina kuin itse paikan päällä kampuksella.

Etäopiskelu alkuun oli hieman haastavaa, kun aiempaa kokemusta ei ollut. Alku menikin säätäessä tietoteknisen puolen kanssa, että sai kaikki tarvittavat ohjelmat toimimaan kotoa käsin. Tämä onkin hieman haastavaa, sillä ongelmatilanteessa apua ei ole saatavilla välttämättä kovinkaan nopeasti. Koen myös, että kotona on huomattavasti ainakin itseni vaikeampi keskittyä ruudun välityksellä tapahtuvaan opetukseen. Etäopiskelu saattaa myös tuntua yksinäiseltä, varsinkin jos suurin osa opiskelutunneista tapahtuu etäopiskeluina. Tämän takia koenkin, että täysin etäopiskeluna suoritettu tutkinto on huomattavasti huonompi vaihtoehto kuin se, että osa opiskeluista osa toteutetaan paikan päällä.

Liiketalouden tutkintoon etäopiskelu sopii kuitenkin mielestäni erinomaisesti. Tutkinto painottuu hyvin vahvasti opiskeltavaan teoriaan, jonka pystyy myös hyvin sisäistämään etäopiskeluna. Etäopiskeluissa etuna on myös niiden helppous. Opiskelijat voivat suorittaa opintoja kotoa käsin, jolloin aikaa ei kulu kodin ja koulun välisiin matkoihin. Kaikille kuitenkaan etäopiskelu ei sovi ja siksi on hyvä olla vaihtoehtoja, että kaikki saavat parhaan hyödyn irti opiskeluistaan.

Tässä vielä muutama vinkki siihen miten saat etäopiskeluista parhaan hyödyn irti:

  • Varaa opiskelua varten rauhallinen tila, jossa pystyt keskittymään.
  • Ergonominen opiskelupiste, joka soveltuu pitkäaikaiseen istumiseen.
  • Muista syödä sekä juoda myös etäopiskelujen aikana.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi