Valmistuvan kandin pohdintoja

Oli normaali työpäivä sisällöntuotannon ja viestinnän assistenttina. Istuin lounastauolla asuntoni parvekkeella nauttien auringonpaisteesta. Puhelin hälytti kandiparini viestistä: ”ME SAATIIN VITONEN!!!”. Se oli siis virallista - urakka oli ohi ja minä valmistun. Mieleen ryöppysi heti runsaasti pohdintoja kuluneista vuosista.

Kolme vuotta yliopistossa on ollut aikamoinen matka. Vuosiin on kuulunut mm. vaihtolukukausi Ruotsissa, Ydinviesti -työelämätapahtuman järjestäminen, läjäpäin tapahtumia ja Reettorit ry:n K.U.M.I.A.N.K.K.A -kunniamerkki. Rehellisesti sanottuna aina ei ole ollut helppoa ja hauskaa, mutta olen oppinut jokaisen kokemuksen kautta enemmän itsestäni ja ympäröivästä maailmasta. Merkittävin valaistuminen on ollut se, että tavoitteita ja suunnitelmia on tärkeä olla, mutta niistä poikkeaminen on täysin ok. Tämä ajattelutapa on tehnyt minusta armollisemman itseäni kohtaan.

Tampereesta on tullut kolmessa vuodessa koti

Terveiset tuleville fukseille

Syksyllä toivotamme jälleen tervetulleiksi uudet fuksit. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin ja oppimaan teiltä. Arvokkaimmat vinkkini yliopistoon ovat: 1. Pysy omana itsenäsi ja 2. Tartu mahdollisuuksiin. Me reettorit hyväksymme kaikki juuri sellaisina kuin he ovat. Liittykää mieluisiin järjestöihin, valitkaa itseä kiinnostavia kursseja ja tutustukaa ennakkoluulottomasti ihmisiin. Kuten mainitsin Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen -kurssin puheessa, akateeminen maailma kannustaa uteliaisuuteen – inspiroidu siitä ja lähde rohkeasti kohti tuntematonta! Jos matka tuntuu pelottavalta kulkea yksin, tartu toista reettoria kädestä ja suunnistakaa yhdessä.

3. vuoden opiskelijoita Reettorit ry 42-v juhlissa. Eipä olla fukseja enää! Kuva: TT-kamerat

Kasvava, kehittyvä ainejärjestö

Kandivaihe on ohi silmänräpäyksessä, joten siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin. Vuosia rytmittävät uusien reettoreiden saapuminen, vuosijuhlat tai excursio, pikkujoulut, Ääniaallot, kesätyöhaku ja wappu. Ensin perinteet tuntuvat hassuilta, jopa oudoilta, mutta pian ne ovat jo niin syvällä selkäytimessä, että niiden muuttaminen on hankalaa. Yhteiskunta kuitenkin muuttuu, ja meidän on ainejärjestönä kehitettävä toimintatapojamme jatkuvasti, mihin tarvitaan myös uusien opiskelijoiden näkemyksiä. Minulla on ollut ilo osallistua kehitystyöhön ainejärjestötoiminnan kautta ja kesällä olisikin luvassa kansainvälisyyssuunnitelman kirjoittaminen. Vain aika näyttää, mihin suuntaan Reettorit ry ottaa askeleita seuraavien kolmen vuoden aikana. Minä veikkaan, että motivoituneilla hallituksilla, kasvavalla jäsenistöllä ja yhteisöllisellä reettorihaipilla aina vain parempaan.

Reettorit ry hallitus 2024

Nyt nokka kohti kesätaukoa ja kanditonta elämää!

Ida Seluska, 3. vuosikurssi

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *