Matkalla Dare to Learniin

Kesäloma on muisto vain, ja olemme täyttä vauhtia matkalla kohti työntäyteistä syksyä. Jatkuvan oppimisen hankkeessa olemme siirtymässä selkeästi uuteen vaiheeseen. Alkuvuosi oli monin tavoin pohjan luomista tulevalle laajalle muutokselle, ja nyt alamme kulkea kohti konkretiaa. Mitä siirtyminen organisaatiolähtöisyydestä asiakaslähtöisyyteen tarkoittaa käytännössä korkeakoulutuksessa? Miltä näyttää osaamisen kehittäminen ilman tutkintoja? Entä korkeakoulutus ilman seiniä?

Jatkuvan oppimisen uudistuksessa on kyse valtavasta muutoksesta korkeakoulutuksen perinteisiin ajattelu- ja toimintatapoihin. Toki yksittäisiä, pistemäisiä kokeiluja on ollut, mutta nyt tehtävämme on saada aikaan systeeminen muutos yhdessä yhteiskunnan eri sidosryhmien kanssa. Korkeakoulut yksin eivät pysty tekemään muutosta, vaan tarvitsemme uudenlaista, perinteiset siilot ylittävää ennakkoluulotonta yhteistyötä. Ennen kaikkea tarvitaan lujaa tahtoa saada aikaan jotain uutta ja hienoa.

Me Tampereen korkeakouluyhteisössä haluamme olla keskeisesti mukana viemässä korkeakoulutusta kohti uudenlaista osaamisen kehittämisen maailmaa. Meillä on näkemyksiä siitä, mitä se tarkoittaa ja kuinka se tehdään, ja haluamme kehittää sitä yhdessä muiden kanssa.

Dare to Learn -tapahtuma Helsingin Korjaamolla kuukauden kuluttua tarjoaa meille tähän erinomaisen mahdollisuuden. Olemme monessa mukana haastaen osallistujia pohtimaan, millainen on tulevaisuuden korkeakoulutuksen maailma. Työpajassa pääsemme räjäyttelemään nykyisiä totuttuja ajatusmalleja, kun pohdimme asiakaslähtöisesti sitä, miltä korkeakoulutus näyttäisi, jos se nyt rakennettaisiin nollasta. Olemme innolla mukana myös Hacking Higher Education -kisassa ja haastamme kuulijoita Dare Talkissa.

Yksi keskeisistä tavoitteistamme Dare to Learnissa on verkottua yhä edelleen. Etsimme kaikenlaisia kumppaneita, joilla on rohkeutta ja tahtoa ajatella toisin, uskallusta astua epämukavuuteen, mitä jatkuvan oppimisen uudistaminen vaatii. Matkalla kohti yksilöllistä osaamisen kehittämistä keskeisiä kumppaneitamme ovat työnantajat, sillä tulevaisuudessa osaamista kehitetään yhä laajemmin juuri työpaikoilla yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Toivomme, että niin Dare to Learn kokonaisuudessaan kuin myös esimerkiksi sen Matchmaking-tapahtuma tarjoaa meille jälleen uusia kontakteja. Samoin haluamme kumppaneita eri kouluasteilta, sillä jatkuvassa oppimisessa ja osaamisen kehittämisessä ei tunneta kouluastesiiloja.

Tällaisin ajatuksin tässä vaiheessa. Valmistelumme tapahtumaa varten ovat hyvässä vauhdissa ja olemme innoissamme.

Nähdään siis Korjaamolla!

Heli Harrikari

Johtaja, jatkuva oppiminen @TampereUni

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *