- Hae harjoittelupaikkoja aktiivisesti – älä ole ronkeli. Harjoittelupaikkoja on tarjolla paljon, mutta toisaalta hakijoita on sitäkin enemmän. Lähetä hakemuksia pienellä kynnyksellä, myös paikkoihin jotka eivät välttämättä heti kuulosta omalta jutulta.
- Etsi harjoittelupaikkoja mahdollisimman monista eri kanavista. Kysy myös tutuilta, kavereilta, opettajilta. Tapoja on monia!
- Ole joustava! Jos esimerkiksi paikkakunta ei rajoita sinua, avautuu mahdollisuuksia huomattavasti lisää.
- Ole ajoissa liikkeellä! Koska hakijoita on paljon, eivät harjoittelupaikat ehdi olla kauaa haussa ennen kuin oikea tekijä löytyy. Heti kun harjoittelun ajankohta on selvillä, voit aloittaa harjoittelupaikan etsimisen.
- Panosta CV:een ja hakemuskirjeeseen. Hakijoita on paljon, joten on syytä erottua massasta. TAMKiltakin löytyy paljon kursseja, joissa pääsee päivittämään CV:een tähän päivään.
- Ole valmis kertomaan itsestäsi ja osaamisesta sekä kiinnostuksen kohteistasi.
- Hyödynnä sosiaalista mediaa! Yhteydenottoihin esimerkiksi LinkedIn on tänä päivänä loistava paikka. Pidäthän siis LinkedIn profiilisi ajantasalla!
- Älä lannistu, jos harjoittelupaikka ei heti nappaa. Hyvä asenne ja sinnikkyys palkitaan!
Itselleni harjoittelupaikka aukeni aikanaan sattuman kautta ja hieman vahingossa, joten kannustan tarttumaan ihan jokaiseen tilaisuuteen, joita eteen tulee! Tsemppiä kaikille harjoittelupaikan hakuun ja harjoitteluun, kun sen aika on!
Kommentit