Harjoittelussa TAMKin Fiiliskeskuksessa

Alkukeväällä oli jännät paikat. Haluan valmistua tulevana syksynä ja tarvitsin kiireesti harjoittelupaikkaa, missä voisin tehdä myös mieluisan ja käytännönläheisen opinnäytetyön. Hain moneen paikkaan, stressasin ja jännitin. Työ tuotti lopulta tulosta, palaset alkoivat loksahdella paikoilleen ja pääsin pariin haastatteluun. Helmikuussa aloitin TAMKin Terveys- ja sosiaalipalveluiden hallinnon harjoittelijana.

Teso-palveluissa kaivattiin erityisesti apua uuden Fiiliskeskuksen lanseerauksessa ja siellä olen suurimman osan ajastani viettänytkin. Fiiliskeskus on terveys- ja sosiaalialan opiskelijoiden hanketyöpaikka TAMKissa. Siellä järjestetään myös hankkeita, mihin likolaisilla on mahdollisuus päästä mukaan tekemällä projektiopintoja.

Fiiliskeskuksen palveluita myydään huokeaan hintaan oikeille ulkopuolisille toimijoille, yrityksille ja yksityisille asiakkaille ja opiskelijat saavat Fiiliskeskuksessa käytännön työkokemusta jo opintojensa aikana. Palveluita on Fiiliskeskuksessa laidasta laitaan työfysioterapiapalveluista, lastenleiriin ja erilaisiin helppareihin, jotka auttavat potilaita vaikka sairaalassa kulkemisessa.

Olen ollut kiinnostunut opinnoissani erityisesti markkinoinnista ja viestinnästä, enkä kuvitellut koskaan tekeväni töitä terveys- ja sosiaalialalla. Mitä minä liko-opiskelijana sitten olen tehnyt teso-palveluissa?

Isoin työni Fiiliskeskuksessa on ollut verkkosivujen teko. Jo tästä työstä olisi voinut tehdä mahdollisen opinnäytteen. Lisäksi Fiiliskeskus tarvitsi nettiajanvarauspalvelun, jonka käytön opettelin, lisäsin sinne Fiiliskeskuksen palvelut suomeksi ja englanniksi ja opetin käyttöä muillekin. Olen tehnyt myös julisteita, Fiiliskeskus blogin, sosiaalisen median kanavat ja tuottanut näihin kaikkiin sisältöä. Työ on sitä, mitä voisin tehdä isonakin.

Kuvakaappaus Fiiliskeskuksen verkkosivuilta

Olen tehnyt myös animaatioita, joita en ole koskaan aiemmin tehnyt. Loin Fiiliskeskuksen palveluista palautekyselyitä (kammoksuin Tutkimus- ja kehittämis -kurssia, mutta hyödyin näköjään siitäkin!). Tein Fiiliskeskukselle lisäksi uuden selkeämmän Tabula kurssin. Useita Powerpoint esityksiä, Excel taulukoita, kirjurin töitä, opiskelijoiden perehdytystä ja ajanvaraustehtäviä on tullut myös tehtyä.

Olen avustanut harjoittelun aikana myös teso-opettajia. Autan edelleen mm. englanninkielisen tentin laadinnassa projektijohtamiskurssia varten, tiedonsiirrossa ja -haussa, luokkatilojen kuvauksessa, posterinäyttelyn pystyttämisessä jne.

Harjoittelussa olen päässyt testaamaan ja kehittämään taitojani edellä mainituissa ja monessa muussa tehtävässä. Liiketalouden opinnot eivät todellakaan ole menneet hukkaan. Koen, että osaamistani ja taitojani oikeasti arvostetaan ja tarvitaan.

Harjoittelua on takana nyt melkein kolme kuukautta ja aika on kulunut vauhdilla. Fiiliskeskuksen toiminta on vasta vuoden vaihteessa pyörähtänyt käyntiin ja töitä on riittänyt. Harjoittelussa on todella päässyt kokeilemaan mihin omat rahkeet riittää. Olen saanut kiitosta tekemisen meiningistä ja tehokkaasta tahdista.

Ehdottomasti parasta harjoittelussa Fiiliskeskuksessa on ollut työn monipuolisuus ja uudet haasteet, joista olen kunnialla kuitenkin selvinnyt. Myös työkaverit ovat olleet ehdoton plussa ja ilmapiiri on ollut mukavan rento. Harjoittelua on enää muutamia päiviä jäljellä, mutta onnekseni saan tehtyä myös opinnäytetyön Fiiliskeskukselle. Siitä ehkä lisää myöhemmin 🙂

Katri K

Kuvalähde: https://www.pexels.com/

 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *